Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už len zostať zdravý, verí Sagan v boji o zelený dres. Koniec špurtérov ho mrzí

Záverečný diel alpského trojboja na Tour de France, ktorý vyhral líder celkového hodnotenia Geraint Thomas, bol konečnou pre viacerých šprintérov.

19.07.2018 21:02
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan má pohodlný náskok v boji o zelený dres.
debata (2)

Po tom, ako v stredu neprišli do cieľa v časovom limite Marcel Kittel a Mark Cavendish, skončili na Tour aj ďalší súperi Petra Sagana v bodovacej súťaži.

Dylan Groenewegen, víťaz dvoch etáp z minulého týždňa, zosadol zo sedla už po prvom stúpaní. Potom to vzdal skúsený Andre Greipel a napokon aj Fernando Gaviria, ktorý ešte pred pár dňami vážne konkuroval Slovákovi v boji o zelený dres.

Najťažšia etapa Tour so stúpaním na Alpe D'Huez Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan rozdáva autogramy pred etapu.

Rezultát alpského masakra ešte viac upevnil suverénnu pozíciu Sagana. V bodovačke má po štvrtku masívny 210-bodový náskok pred druhým v poradí Alexandrom Kristoffom. Sagana o rekordné šieste zelené tričko môže pripraviť už len neočakávaná zhoda náhod. Vo štvrtok finišoval na 109. mieste s viac ako 31-minútovým odstupom na víťaza.

„Bol to naozaj náročný deň, nepamätám si žiadnu podobnú etapu. Pre každého to bolo naozaj ťažké, z mojej strany to bolo hlavne o prežití troch brutálnych stúpaní. Je mi ľúto Gaviriu, Greipela a Groenewegena, aj pre mňa to bolo veľmi náročné,“ uviedol Sagan pre web Tour de France.

V piatok je na programe rovinatá etapa z Bourg d'Oisans do Valence dlhá 169,5 km, jej záver je priaznivo naklonený víťazným ambíciám Sagana.

„V piatok by sa o víťazovi mohlo rozhodnúť v špurte, ale s menším počtom špurtérov bude ťažšie udržať etapu pod kontrolou. Teraz to už pre mňa v súťaži o zelený dres nie je o zbieraní bodov, ale o tom, aby som zostal zdravý. Stále máme pred sebou tretí týždeň,“ pokračoval Sagan a na sociálnej sieti doplnil:

„Tour sa končí na Champs-Elysées a dovtedy musím robiť všetko čo najlepšie a využiť všetky naše šance. Horúce počasie a rýchle tempo nám to trochu sťažujú.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2018