Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Posledná šanca pre špurtérov v prvom týždni

Dnes je na Tour de France na programe posledná rovinatá etapa v itinerári prvého týždňa. Presadí sa v špurte aj Peter Sagan? Prečítajte si analýzu expertov.

14.07.2018 07:59
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 8.
debata
Superman Sagan , rýchlik Groenewegen Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan pred štartom 7. etapy.

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Zo zoznamu čakateľov na šprintérsky triumf sme si včera vyškrtli Dylana Groenewegana. Bol to konečne špurt, ktorý sa podobal na koncovky z minulosti, no zďaleka sa do súboja opäť nedostali všetky hviezdy.

Skúsená trojka Cavendish, Greipel, Kittel opäť vyšla nie len, že naprázdno, ale ešte aj trochu na smiech. Ich hnev zo dňa na deň stúpa a počet šancí rapídne klesá. Ak sa nepresadia dnes, zabojujú už iba trikrát.

Stále patria medzi favoritov, no zdá sa, že opäť sa oplatí staviť na niekoho z dvojice Groenewegen – Gaviria.

Pre Petra Sagana to bude podobná etapa ako v piatok. Snažiť sa bude minimalizovať straty, ktoré mu podľa prognóz na prémii i v cieli vytvorí Gaviria.

31 bodov už je hranica, ktorá dáva reálnu možnosť Kolumbijčanovi na prezliekanie dresu ak vyhrá etapu a Petrovi špurt nevyjde dokonale. Petrove chvíle ale zasa budú môcť prísť v nedeľu.

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Organizátori šetria cyklistov a naordinovali jazdcom opäť rovinatú etapu. Nám fanúšikom by sa páčil viac klasikársky dojazd a to nielen kvôli nášmu Petrovi.

Na to si však budeme ešte musieť do nedele počkať a šprintéri budú mať poslednú šancu pred dlhšou odmlkou pripísať si cenný skalp.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko