Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Špurt sa odohrá po mamutích 231 kilometroch

Dnes je na Tour de France na programe rovinatá etapa, očakáva sa hromadný dojazd. Presadí sa v špurte aj Peter Sagan? Prečítajte si analýzu expertov.

13.07.2018 08:15
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 7.
debata (3)
Klasikárska etapa v Bretónsku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan si udržal zelený dres pre lídra...

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Šprintéri mali počas posledných dvoch dní rôzne úlohy. Niektorí pomáhali tímovým kolegom potiahnuť pelotón či doniesť vodu, iní sa len chceli bez ujmy presunúť na štart dnešnej etapy, ktorá im dáva opäť veľkú šancu na špurt. Odohrá sa ale po mamutích 231 kilometroch.

Opäť bude najväčším favoritom Fernando Gaviria, no jeho súperi (až na Sagana) začínajú nervóznieť a cítia, že šance rýchlo ubúdajú. V Chartres je navyše cieľová rovinka v miernom kopci tak ako vo štvrtej etape, takže to len nahrá rovnakým ľuďom ako v utorok, teda Gaviriovi, Saganovi a Greipelovi.

Kittel s Groenewegenom doteraz vždy urobili nejakú chybu, takže stále nevieme, akí naozaj rýchli sú a ich triumf by nebol žiadnym prekvapením. Saganovi by tým dokonca pomohli, pretože Gaviria je ten, kto potrebuje dobiehať bodové manko.

Peter Sagan už včera zaplatil menšiu daň za to, že je všade – v každom cieľovom dojazde aj prémii. Takúto konzistentnosť nepredvádza nikto, no môže sa mu to v poslednom kilometri zrátať. Jeho súperi nešli posledné dva dni naplno.

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Táto etapa nepatrí k náročnejším, ale únavu cyklistov už badať. Prečo by práve dnes nemohol uspieť únik? Uvidíme, či proti utečencom budú silné tímy a pripravia pozíciu pre svojich šprintérov. Veď okrem Quick-Stepu a Bora-Hansgrohe ostatní šprintéri stále čakajú na svoje víťazstvo.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko