Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Súboj Sagan vs. Gaviria bude pokračovať

Dnes je na Tour de France na programe druhá etapa, pôjde sa z Mouilleronu do La Roche. Ako by mal vyzerať jej priebeh? Kto sú favoriti na víťazstvo? Prečítajte si analýzu expertov.

08.07.2018 06:00
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 2.
debata (3)
Peter Sagan finišoval na úvod Tour druhý Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fernando Gaviria zdoláva v cieli úvodnej etapy...

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Podľa očakávania sme včera sledovali nervózny úvod tohto ročníka Tour. Viacero favoritov sa nevyhlo pádom i stratám v celkovom poradí. Aj preto bude mať dnešná etapa opäť veľký náboj a po nepríjemných skúsenostiach zo včerajška sa budú snažiť všetci tlačiť dopredu, a to môže vyvolať ďalšie problémy.

Včera vietor rolu nehral, dnes by malo fúkať o čosi viac. Do pozície najväčšieho favorita sa dostal Fernando Gaviria, ktorý si včera počínal perfektne a bezchybne pracoval aj jeho tím.

My budeme v podobnom dojazde opäť veriť Petrovi Saganovi, ktorý potvrdil, že je výborne pripravený a pripísal si skalpy viacerých skvelých šprintérov. Boj o zelený dres odštartoval dobre, no vie, že bude musieť bodovať deň čo deň.

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Druhá etapa bude profilom a pravdepodobne aj scenárom ako cez kopirák tej prvej: Pokusy o úniky hlavne domácich jazdcov, ktorí sa chcú ukázať a kontrola úniku silných šprintérskych tímov, ktoré nedovolia, aby strata utečencov výrazne narástla.

Quick-Step má silný tím, a len taktická chyba ich jazdcov by mohla zabrániť, aby neboli v popredí v šprinte pelotónu s finišujúcim Gaviriom. Tento chlapík ešte vyhrá na tohtoročnej Tour nejednu etapu.

Vo finiši, ktorý bude o niečo máličko náročnejší ako ten predchádzajúci, môžeme očakávať známe šprintérske mená.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko