Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Tour sa ukážu aj Nibali s Portem. Zasiahnu do boja o žltý dres?

Zoskupenie Bahrain Merida sa predstaví na nastávajúcich cyklistických pretekoch Tour de France (7. - 29. júla) s Talianom Vincenzom Nibalim v pozícii lídra pre celkové poradie.

27.06.2018 15:28
Vincenzo Nibali Foto: ,
Vincenzo Nibali.
debata (1)

Rodák zo Sicílie vynechal tento rok Giro d'Italia, aby sa mohol výhradne sústrediť na „starú dámu“ a bude chcieť zopakovať svoj triumf z roku 2014.

V kopcovitých etapách sa bude môcť spoľahnúť na krajana Domenica Pozzoviva a súrodeneckú dvojicu zo Španielska Gorka a Ion Izagirre. Tridsaťtriročný Nibali triumfoval tento rok na jarnej klasike Miláno-San Remo po spektakulárnom sóle v posledných kilometroch.

„Som veľmi šťastný, že na vraciam na Tour. Od začiatku sa mi páčila tohtoročná trasa a odolať "starej dáme“ sa jednoducho nedá. Odchádzam do Francúzska v dobrej nálade a s vedomím, že som v príprave urobil maximum pre svoj úspech," povedal víťaz všetkých troch pretekov Grand Tours Nibali a dodal:

„Súčasný tím, ktorý ma bude sprevádzať vo Francúzsku, je jedným z najsilnejších, aké si pamätám. Budeme konkurencieschopní ako v horách, šprintoch, tak aj v tímovej časovke.“

Nominácia: Vincenzo Nibali (Tal.), Domenico Pozzovivo (Tal.), Gorka Izagirre (Šp.), Ion Izagirre (Šp.), Franco Pellizotti (Tal.), Heinrich Haussler (Aus.), Sonny Colbrelli (Tal.), Kristijan Koren (Slovin.)

Porte lídrom BMC Racing pre celkové poradie

Zoskupenie BMC Racing bude podporovať Richieho Porta. V roku 2016 skončil na 5. mieste, minulý rok preteky nedokončil pre následky pádu. Svoju terajšiu formu potvrdil celkovým víťazstvom na nedávno skončených pretekoch Okolo Švajčiarska.

Jazdci BMC Racing budú patriť medzi favoritov v 3. etape, ktorou bude tímová časovka. O etapové vavríny bude bojovať aj Belgičan Greg Van Avermaet, ktorý si po jednom triumfe pripísal v rokoch 2015 a 2016.

„Som pripravený na Tour. Víťazstvo na pretekoch vo Švajčiarsku posilnilo moje sebavedomie. Spolujazdci z tímu odviedli skvelú prácu a keďže sa na Tour predstavíme s takmer rovnakým zložením, verím v dobrý výsledok,“ uviedol 33-ročný Porte.

Nominácia: Patrick Bevin (N. Zél), Damiano Caruso (Tal.), Simon Gerrans (Aus.), Stefan Küng (Švaj.), Richie Porte (Aus.), Michael Schär (Švaj.), Greg Van Avermaet (Belg.), Tejay van Garderen (USA)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vincenzo Nibali #BMC Racing #Richie Porte #Tour de France 2018 #Bahrain Merida