Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Želanie šéfa UCI sa nesplní. Kauzu Froome zrejme nevyriešia do štartu Tour

Dopingová kauza cyklistu Chrisa Frooma nebude podľa šéfa medzinárodnej únie UCI Davida Lappartienta vyriešená pred štartom Tour de France.

02.06.2018 11:06
Froome Foto: ,
Chris Froome v žltom tričku.
debata (35)

Slávne preteky sa začnú 7. júla a minimálne dovtedy bude podľa všetkého pokračovať vyšetrovanie prípadu Britovho pozitívneho testu na minuloročnej Vuelte. Froome nemá zastavenú činnosť a šancu ďalej pretekať využil na triumf na Gire d'Italia, ktoré sa skončilo pred týždňom.

„Želal som si, aby verdikt zaznel už pred Girom, teraz by som bol rád, keby bol jasný pred Tour, ale musíme byť realistami. Neverím, že sa to stane,“ povedal Lappartient pre denník Le Parisien.

„Nie je to žiadna laxnosť zo strany UCI. Keď má vedecká správa 1500 strán, treba ju analyzovať a zároveň rešpektovať postup a práva Chrisa Frooma a naše,“ dodal.

Tridsaťtriročný Froome odovzdal pri minuloročnom premiérovom víťazstve na Vuelte vzorku, ktorého analýza odhalila prekročenie povoleného množstva lieku na astmu, ktorý sa smie užívať so zvláštnym povolením.

Porušenie pravidiel odmietol, postavila sa za neho aj stajňa Sky, v ktorej farbách neskôr skompletizoval ako siedmy jazdec v histórii triumfy na všetkých Grand Tours. Pokiaľ prípad pred Tour nevyriešia, Froome bude mať možnosť usilovať sa na Starej dáme už o piate víťazstvo v kariére.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #UCI #Tour de France 2018