Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelotón si láme hlavu, čo s Quick-Stepom. Môže jeden zdolať štyroch?

Cyklistická jar je v znamení modrej. Belgický tím Quick-Step totiž valcuje konkurenciu takmer na každých pretekoch. Dá sa s tým vôbec niečo robiť? Odpoveď hľadajú nielen v Bora-Hansgrohe, za ktorý jazdí aj Slovák Peter Sagan.

05.04.2018 10:16
Quick-Step Foto:
Pretekári Quick-Stepu.
debata (4)

"Víťazná stratégia sa nemení,“ tak znie odkaz od šéfa Quick-Stepu Patricka Lefevra ostatným tímom pred slávnou klasikou Paríž – Roubaix.. "Máme pripravených niekoľko cyklistov, ktorí v nedeľu môžu vyhrať. Nepotrebujeme strážiť iných, nech oni kontrolujú nás,“ dodal pre cyklistický portál Cyclingweekly.

Zatiaľ čo ostatné tímy sa spoliehajú na svoje absolútne hviezdy, Belgičania vsádzajú rovno na štvoricu silných individualít. Športový riaditeľ Bory Patxi Vila to vidí takto: "Je to jednoduché, majú vyváženejší tím a k dispozícii niekoľko variant. Pred nami stojí úloha, ako vyhrať v situácii, keď máte jedného pretekára proti štyrom.“

Portál Velonews oslovil funkcionárov viacerých tímov s otázkou, kto sa bude v nedeľu na velodróme v Roubaix radovať. Podľa odpovedí sa zdá, že konkurencia pred silou Quick Stepu skláňa hlavu už pred pretekmi.

"Ak sa obzriem za uplynulými klasikami, odpoveď je jasná. Víťaz bude mať modrý dres. Sú neskutočne silní a Terpstrovi tento profil trati sedí hádam viac, ako na Okolo Flámska,“ zamyslel sa Addy Engels z LottoNL-Jumbo.

"Ide si ako motorka, dokonca sa ani neobzerá dozadu,“ povedal na margo Holanďana Lars Michaelsen z Astany.

Vila však napriek všeobecnej skepse v cyklistickom pelotóne verí svojej hviezde. "Vyhrá Sagan. Potrebuje však, aby sa v záverečných kilometroch sformovala malá skupinka pretekárov – musia to byť však iba lídri, žiadni ich pomocníci, potom by to bol problém. Ak chcete zdolať Quick-Step, nestačí, aby ste porazili jedného pretekára, musíte unaviť celý tím,“ dodal na záver.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Patrick Lefevere #Bora-Hansgrohe #Quick-Step Floors