Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan vraj šiel za Nibalim, no zlyhala mu technika. Nefungovalo radenie

Talian Vincenzo Nibali z tímu Bahrain-Merida pomerne nečakane ovládol 109. ročník cyklistických pretekov Miláno - San Remo (294 km), prvej a zároveň najdlhšej z piatich monumentálnych klasík sezóny.

17.03.2018 21:36
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (11)

Nibali vyhral La Primaveru s náskokom niekoľkých metrov pred mocne finišujúcim Austrálčanom Calebom Ewanom (Mitchelton-Scott) a Francúzom Arnaudom Démarom (Groupama-FDJ).

Trojnásobný a úradujúci majster sveta Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bol dlho členom vedúcej skupiny, ale v úplnom závere sa už v šprinte nepresadil podľa predstáv, skončil šiesty. Sagan tak opäť nepridal ďalší triumf na tzv. cyklistickom monumente. Jeho jediné takéto víťazstvo pochádza z roku 2016 a pretekov Okolo Flámska.

„Po mokrom štarte, našťastie, dážď neovplyvnil záverečnú časť pretekov. Vinou pomalého tempa selekcia nebola dostatočná a do záveru prišla pomerne veľká skupina. Počas celého dňa sme pracovali v tíme veľmi dobre a dobré pozície na čele sme mali aj na začiatku stúpania na Poggio,“ povedal Sagan.

„Potom Nibali zaútočil a ja som zostal so skupinou šprintérov. Mysleli sme si, že ho dostihneme a preteky sa rozhodnú v hromadnom šprinte. Nibali však ukázal svoju silu a udržal si náskok až do cieľa. Gratulujem mu, zaslúžil si to. Toto víťazstvo je skvelé pre Talianov, ale aj cyklistiku vo všeobecnosti,“ dodal na webe tímu Bora-Hansgrohe.

Saganov otec Ľubomír pre RTVS naznačil, že za záverečným neúspešným útokom jeho syna na Nibaliho mohli byť technické problémy s bicyklom. „Vydal sa za Nibalim, ale zlyhala technika, nefungovalo mu radenie. Nedá sa nič robiť,“ povedal otec trojnásobného majstra sveta.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Miláno - San Remo #Vincenzo Nibali