Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohoda o vine a treste? Kompletný výmysel, vraví Froome

Chris Froome dementoval správy talianskych médií, podľa ktorých súhlasil s dohodou o vine a treste v súvislosti s jeho dopingovým prípadom.

30.01.2018 17:59
froome Foto: ,
Chris Froome - držiteľ prestížneho double v sezóne 2017.
debata (3)

Držiteľ vlaňajšieho double za triumfy na Tour de France a španielskej Vuelte sa snaží vysvetliť okolnosti svojho pozitívneho dopingového testu. Na septembrovej Vuelte mal v tele 2000 nanogramov lieku proti astme na mililiter moču.

Povolený limit salbutamolu prekročil dvojnásobne. Tvrdí, že zvýšené množstvo lieku neužil zámerne s cieľom zlepšiť svoj športový výkon.

Vzhľadom na špecifickú pozíciu salbutamolu v zozname zakázaných látok Medzinárodná cyklistická únia (UCI) ešte Frooma nesuspendovala. Štvornásobný šampión TdF absolvoval s kolegami z tímu Sky tréningové sústredenie v Juhoafrickej republike, kde poctivo najazdil od Vianoc 4500 km.

Denník La Gazzetta dello Sport priniesol informáciu, že Froome odštartuje sezónu na podujatí Ruta del Sol v Španielsku (15.-19. februára). Periodikum Corriere della Sera zase tvrdí, že Brit akceptoval prehru s antidopingovými komisármi UCI a je ochotný priznať sa k vine výmenou za miernejší trest.

Denník píše, že ak Froome ustúpi, spätne dostane dištanc na šesť až deväť mesiacov. Po jeho odpykaní stihne štartovať na Giro d'Italia (4.-27. mája) i Tour de France (7.-29. júla), čo sú jeho vrcholy v prvej polovici sezóny 2018.

Froome na twitteri označil tvrdenie talianskych médií za výmysel. „Čítal som, čo napísal Corriere della Sera – je to celé nepravda.“

Prizná šampión pochybenie a odpyká si kratší dištanc alebo bude trvať na svojej nevine, kde mu v prípade negatívneho verdiktu hrozí až dvojročný zákaz? Odpoveď prinesú najbližšie týždne.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Christopher Froome #Sky #salbutamol