Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krst syna sa nekonal. Sagan: Marlon aj tak celý výlet prespal

Veľa ľudí to o ňom nevedelo. Peter Sagan po tom, ako sa vo Vatikáne zúčastnil na generálnej audiencii u pápeža Františka, prezradil, že je veriaci. Hlavu katolíckej cirkvi označil za fajn chlapa, daroval mu podpísaný dres majstra sveta a bicykel v pápežských farbách s nápisom "Francesco".

25.01.2018 15:16
debata (36)
Peter Sagan na audiencii vo Vatikáne Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan daroval pápežovi podpísaný dres a...

Slovenský cyklista patril medzi 150 VIP hostí, ktorých pozvali na oficiálnu audenciu. Spoločnosť mu robili manželka Katarína, syn Marlon, otec Ľubomír a mama Helena.

„Šanca stretnúť sa s pápežom príde raz za život, ak vôbec. Som veriaci a moja rodina tiež, takže som bol skutočne veľmi rád, že tu s nami mohli byť aj moji rodičia,“ vravel Sagan v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport a pokračoval:

„Mám pápeža rád, je to fajn chlap. Je schopný vysvetliť zložité veci jednoduchými slovami. Je príkladom pre nás všetkých a zároveň zohráva vo svete dôležitú úlohu. Aj ľudia, ktorí nie sú veriaci, môžu vďaka nemu nájsť Boha, ak majú záujem.“

Viaceré zahraničné médiá informovali, že Sagan plánoval návštevu Vatikánu aj pre to, aby mu pápež pokrstil malého Marlona. Išlo však len o špekuláciu a krst ani nebol v pláne.

„Toto bol prvý Marlonov výlet. Boli sme veľmi zvedaví, ako sa bude správať. Prespal celý let sem a potom aj väčšinu z výletu do Ríma. Ak ideme spať, ide spať aj on. Všetko je s ním zatiaľ úplne super. Nerozumiem, ako som si zaslúžil syna ako je on,“ rozplýval sa trojnásobný majster sveta.

Najlepšia sezóna v kariére

Sagan sa vrátil do Európy z Austrálie, kde absolvoval preteky Tour Down Under. V Adelaide triumfoval na kritériu People's Choice Classic, na TDU vyhral jednu z etáp a ovládol aj bodovaciu súťaž.

„Nikdy predtým som takto skoro v úvode roka nevyhral preteky. Toto musí byť moja najlepšia sezóna v kariére,“ vtipkoval počas propagačnej návštevy obchodu s bicyklami Specialized.

Sagana vo februári čaká horské sústredenie v španielskej Sierre Nevade. Do súťažného diania sa vráti v marci v Taliansku na pretekoch Strade Bianche a Tirreno-Adriatico.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vatikán #pápež František