Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster časoviek sa chystá na Giro. Vyzve šampióna z Tour?

Holandský cyklista Tom Dumoulin bude v sezóne 2018 obhajovať víťazstvo na májových pretekoch Grand Tour Giro d'Italia. Informuje o tom holandský denník De Telegraaf a tiež zdroje špecializovaného portálu Cyclingnews.

22.12.2017 08:54
Tom Dumoulin Foto: ,
Tom Dumoulin.
debata

Dvadsaťsedemročný rodák z Maastrichtu na prezentácii trasy 29. novembra pôvodne vyhlásil, že sa rozhodne až v novom roku na predstavení tímu Sunweb v Berlíne. Podľa novinára De Telegraafu Raymonda Kerckhoffsa, ktorý citoval zdroje z Talianska, sa organizátor Gira RCS Sport údajne už dohodol so Sunwebom aj priamo s Dumoulinom.

„Pôjdem kdekoľvek, kde budem mať najväčšiu šancu na víťazstvo. Každá trať v Taliansku ma pokúša, milujem túto krajinu, takže je veľmi ťažké odmietnuť Giro. Trasa je pekná, je to dobrý mix všetkého, ale perfektne mi nesedí. Radšej by som bol za viac časovkových kilometrov, ale viem pochopiť organizátorov. Chcú mať napínavé preteky, v ktorých môže vyhrať hocikto,“ povedal Dumoulin koncom novembra v Miláne.

Dumoulin je najčerstvejším spomedzi favoritov, ktorý prisľúbil účasť na budúcoročnom Gire. Do Talianska sa chystajú aj Esteban Chaves, Simon Yates, Miguel Ángel López či Christopher Froome, ktorý momentálne rieši problémy s dopingom. Dumoulin, ktorý si v utorok prevzal cenu pre holandského športovca roka, triumfoval na tohtoročnom Giro pred Nairom Quintanom a Vincenzom Nibalim. Bolo to pre neho premiérové prvenstvo na podujatí Grand Tour.

debata chyba
Viac na túto tému: #Christopher Froome #Tom Dumoulin #Giro d´Italia 2018