Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sky, tras sa! Movistar chce poslať na Frooma svorku elitných jazdcov

Španielsky cyklistický tím Movistar má vážnu dielmu. Od budúcej sezóny budú v jeho radoch spoločne pretekať také esá, ako Nairo Quintama, Alejandro Valverde a nováčik Mikel Landa. Rozdelí ich sily na všetky tri najprestížnejšie podujatia Grand Tour? Alebo ich spoločne pošle na Tour de France?

04.11.2017 13:58
Alejandro Valverde Foto: ,
Alejandro Valverde.
debata (1)

Trio, z ktorého ide strach. Lídri, skvelí vrchári, všetci so šancou pobiť sa o tie najvyššie priečky. „Žiadnu z možností nezavrhujeme,“ vyhlásil pre portál velonews.com športový riaditeľ jediného španielskeho zoskupenia v pelotóne World Tour Eusebio Unzué.

„Uvidíme, akú trasu predstaví Giro, ale prečo by sme nemohli mať všetkých troch na Tour. Je dosť možné, že práve preteky okolo Francúzska budú pre všetkých troch premiérou,“ naznačil možnosť, že elitných jazdcov bude počas Giro d'Italia šetriť na Tour de France.

Odborníci, ale aj laická verejnosť očakávali, že po tom, ako rady Movistaru rozšíril prvý domestik Chrisa Froome v tíme Sky, Mikel Landa, pošlú Španieli po jednom lídrovi na Giro, Tour i Vueltu. Iný scenár teraz už pripúšťajú aj samotní jazdci.

„A prečo aj nie? Okrem toho, že by sme boli silní, bola by to aj ohromná zábava,“ zamyslel sa najskúsenejší z trojice, Valverde.

„Len si to predstavte. My traja s podporou ďalších piatich silných jazdcov. Predpokladám, že v takomto zložení by sme vo Francúzsku žiarili. Ale nepredbiehajme, všetko je ešte otvorené,“ uzavrel Valverde.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nairo Quintana #Alejandro Valverde #Movistar #Mikel Landa