Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôjde Sagan na MS 2018? Nechajte ma užiť si toto víťazstvo, vraví

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v nedeľu zapísal medzi "nesmrteľných", keď sa tretíkrát v rade stal majstrom sveta v pretekoch s hromadným štartom na šampionáte v nórskom Bergene, čo sa doteraz nikomu nepodarilo.

26.09.2017 16:30
Peter Sagan, Alexander Kristoff, Michael Matthews Foto: ,
Trojnásobný zlatý medailista z MS Peter Sagan (v strede), strieborný Alexander Kristoff (vľavo) a bronzový Michael Matthews.
debata

Dvadsaťsedemročný rýchlik zo Žiliny vníma jednotlivé tituly rôzne. „Každý svetový šampionát, ktorý som vyhral, bol špeciálny. Sú rozdielne v tom, že som ich dosiahol na rôznych tratiach, v iných mestách a boli to odlišné typy pretekov. Tituly sú však vždy rovnaké a každý moment je výnimočný,“ povedal Peter Sagan v utorok na tlačovej konferencii v rakúskom Lienzi.

Jeden z najpopulárnejších jazdcov v súčasnom profipelotóne pricestoval do Rakúska, aby v Lienzi propagoval novú trať pre horské bicykle v Hochsteine. Novinári boli zvedaví aj na to, či je Sagan schopný udržať si dúhový dres aj budúci rok, keď sa bude o titul majstra sveta bojovať v neďalekom Innsbrucku.

„Nechajte ma užiť si toto víťazstvo. Nechcem ešte rozmýšľať o tom, čo bude budúci rok,“ odbil ich čerstvý staronový majster sveta a rovnako reagoval aj na otázku, na ktorých jarných klasikách plánuje zúčastniť sa v roku 2018.

S istotou ho fanúšikovia neuvidia na cestách do konca aktuálnej sezóny. Prednosť dostane oddych a rodina. Manželka Katka čoskoro porodí ich prvého potomka. „Idem domov a budem si užívať čas strávený s rodinou, pretože počas tejto sezóny som stále cestoval a poriadne som sa k najbližším nedostal,“ dodal Peter Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Bora-Hansgrohe #Bergen 2017