Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan je populárny aj v Japonsku. Držia mu palce

Svetovú cyklistiku má v malíčku. Japonská novinárka Asaka Miyamotová pôsobí v odbornom časopise Ciclissimo. V jej krajine je tento šport veľmi populárny a ona sa na svetovom šampionáte v cyklistike zúčastňuje už desiaty raz za sebou.

22.09.2017 17:32
debata (2)
Asaka Miyamotová. Foto: Michal Zeman, Pravda
Asaka Miyamotová Asaka Miyamotová.

Pozorne sleduje aj dianie v Bergene a Petra Sagana jej netreba osobitne predstavovať, pozná jeho kvality. Zažila jeho dva predchádzajúce triumfy na majstrovstvách sveta i víťazstvá na iných podujatiach.

„V Japonsku je veľmi populárny a mnohí mu budú držať palce, potešilo by ich, keby vyhral. Chodí k nám na exhibičné preteky, ktoré sa konajú na záver sezóny v uliciach Saitamy a vždy patrí k najväčším hviezdam. Na tomto podujatí štartoval už trikrát a vlani dokonca zvíťazil, keď v záverečnom šprinte zdolal jedného z našich reprezentantov a Chrisa Frooma,“ približuje Asaka.

Sagan na známom kritériu vyhral vlani vôbec prvý raz. V roku 2014 a 2013 v ňom skončil druhý, prvý raz za Froomom a potom za Kittelom.

Japonská expertka nepochybuje o tom, že Sagan bude jedným z kľúčových jazdcov v pelotóne aj v nedeľu v Bergene.

"Neviem, či vyhrá, ale určite to môže dokázať. Má dobrú výkonnosť a zdá sa, že aj aktuálnu formu. Patrí do úzkeho okruhu favoritov. Spolu s ním do neho počítam Austrálčana Michaela Matthewsa a Belgičana Grega van Avermaeta, ale, samozrejme, mien by som mohla povedať aj viac.

Na pretekoch na majstrovstvách sveta je vždy veľa kandidátov na zisk najcennejšej medaily, ale favorit nemusí zvíťaziť. Žiaľ, mrzí ma, že japonskí cyklisti medzi nich nepatria, momentálne na najlepších nestačia," zdôraznila Asaka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Bergen 2017