Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juraj Sagan aj Démare na Tour skončili. Do cieľa prišli po časovom limite

Na Tour de France už nepokračuje ani jeden z bratov Saganov z cyklistického tímu Bora-Hansgrohe. Po diskvalifikácii Petra Sagana po 4. etape za nečistý šprint v jej závere sa jeho starší brat Juraj porúčal zo súťažného diania po 9. etape. Do cieľa náročnej horskej previerky v Chambéry neprišiel v stanovenom časovom limite.

09.07.2017 18:40 , aktualizované: 20:44
Juraj Sagan Foto: ,
Juraj Sagan.
debata (42)

Rovnaká galiba postihla aj skvelého francúzskeho šprintéra, favorita na víťazstvo v bodovacej súťaži a víťaza 4. etapy Arnauda Démara (FDJ), Austrálčana Marka Renshawa (Dimension Data), Taliana Mattea Trentina (Quick-Step Floors) či holandského časovkára Josa van Emdena (LottoNL-Jumbo).

„Hlavná skupina prišla zhruba minútu pred limitom. Bolo to veľmi náročné, keďže dnes boli ťažké kopce, začiatok bol celý v daždi. Pelotón musel riešiť rôzne nepríjemné situácie. Juraj zvládol prvý kopec, v druhom zostal v menšej skupine a, žiaľ, bolo to veľmi ďaleko do cieľa. Výsledná časová strata napokon bola taká, aká bola,“ povedal pre RTVS športový riaditeľ zoskupenia Bora-Hansgrohe Ján Valach.

Pre Juraja Sagana bola Tour de France 2017 prvým podujatím Grand Tour v kariére. Nedeľa bola celkovo čiernym dňom pre tím Bora-Hansgrohe, keďže jej líder pre celkové poradie Poliak Rafal Majka utrpel pád, a hoci vysadol na bicykel, v cieli ho klasifikovali až na 137. mieste s mankom 36:21 min. V celkovom poradí to znamenalo prepad na 43. priečku (+37:26).

„V jednej zákrute vo veľmi dobrej pozícii v zjazde sa mu šmykol bicykel. Je celý zodratý a dobitý – na bruchu, chrbte, rukách, kolenách i na tvári. Najhoršie je, že je veľmi dobre pripravený, no, žiaľ, musel meniť bicykel a bolesti spôsobili, že nemohol ísť s prvými,“ uviedol Valach. Novým lídrom Bora-Hansgrohe na TdF je Nemec Emanuel Buchmann, aktuálne osemnásty v celkovom priebežnom poradí s odstupom 8:46 min na britského lídra Christophera Frooma (Sky).

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Sagan #Arnaud Démare