Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zamieta sa! Bora na arbitráži neuspela. Sagan sa na TdF nevráti

Športový arbitrážny súd zamietol žiadosť Saganovho tímu Bora-Hansgrohe. Ten sa vo štvrtok pokúsil zvrátiť vylúčenie Petra Sagana z Tour de France. Neúspešne.

06.07.2017 16:40 , aktualizované: 18:04
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan s tímovými kolegami z Bory-Hansgrohe pred štartom Tour de France 2017.
debata (135)

Nemecké družstvo v zastúpení svojich poradcov Rainera Cherkeha a Mauricae Courvoisiera podalo sťažnosť či odvolanie na Športový arbitrážny súd (CaS) a žiadalo pozastavenie rozhodnutia rozhodcovskej komisie o diskvalifikácii slovenského cyklistu na základe incidentu s Markom Cavendishom z koncovky 4. etapy na Tour de France.

„Chceli by sme ešte raz verejne zopakovať svoje stanovisko, že Peter Sagan nespôsobil a už vôbec nie úmyselne pád Marka Cavendisha v posledných 200 m štvrtej etapy Tour de France 4. júla 2017. Peter Sagan zostal vo svojej jazdnej dráhe a nemohol vidieť Marka Cavendisha prichádzajúceho sprava,“

Bora-Hansgrohe apelovala na pravidlo UCI podľa ktorého majú rozhodcovia povinnosť vypočuť si názor pretekára pred prijatím akéhokoľvek disciplinárneho rozhodnutia o jeho potrestaní (pravidlo 12.2.006), inými slovami:

„Rozhodcovský panel môže celú záležitosť posúdiť len vtedy keď má poškodená strana možnosť brániť sa. Peter Sagan však túto možnosť od rozhodcov nedostal,“ uvádza sa v tlačovej správe Bora-Hansgrohe.

Tá zároveň dodáva, že v prípade kladného rozhodnutia CAS bude Peter Sagan pripravený opäť sa zapojiť do Tour de France a pokúsiť sa o ďalšie úspechy vo farbách Bora-Hansgrohe.

Štvrtková v poradí 6. etapa na Tour de France 2017 je už druhou bez Petra Sagana aj Marka Cavendisha, ktorý musel odstúpiť z pretekov so zlomenou lopatkou ak následkom pádu po kontakte so Saganom. Slovenský dvojnásobný majster sveta už v stredu opustil pelotón TdF a presunul sa za manželkou domov do Monaka.

135 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2017