Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková je už v 3. kole Wimbledonu. Bradyovú zdolala v dvoch setoch

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako ôsma zvíťazila za 76 minút 6:4, 6:4 nad Američankou Jennifer Bradyovou v stredajšom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (3. - 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva).

05.07.2017 14:14
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková v 2. kole Wimbledonu.
debata

Bol to premiérový vzájomný súboj deviatky svetového rebríčka WTA s 22-ročnou 93. ženou hodnotenia. Osemfinalistka januárových melbournských Australian Open Bradyová ešte nebola nad 75. pozíciou v počítačovom poradí. Na tomto podujatí debutovala v „main draw“.

Držiteľka ôsmich titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková bola v prvých štyroch gemoch na servise neochvejná, Bradyová však tiež. Američanka potom viedla na podaní v deviatom geme 40:15 a zdalo sa, že trend sa nezmení, ale Slovenka si vynútila zhodu a premenila tretí brejkbal, ten si dopriala slajzovým „winnerom“. Následne sa dopodávala cez nepríjemných 30:30. Setbal si dodala kvalitným bekhendom a neváhala. Po prvom podaní nazbierala 89 % takto rozohraných fiftínov.

Keď na úvod druhej časti Cibulková okamžite dosiahla brejk aj vďaka dvom dvojchybám súperky v rade, začala preberať kontrolu nad dianím. Únik potvrdila na 30. Vo štvrtej hre Slovenka vymazala brejkbal – prvý, ktorému čelila. Bradyová však v pohode zvládla kontaktný gem na 2:3 aj 3:4, udržiavala si šancu. Konkrétne hneď dve brejkové za sebou si vynútila v ôsmej hre, zostalo pri nich – 5:3 pre Cibulkovú.

Američanka po pominutí týchto možností síce zvládla servis na zotrvanie v zápase (cez manko 0:30), ale na returne v deviatom geme nemala nárok, nepripísala si ani bod. Slovenka v 1. kole 11-krát prišla o podanie zo sedemnástich gemov, teraz ani raz z desiatich.

„Bol to veľmi, veľmi dobrý zápas od nás oboch. Povedala by som, že súperka si počínala naozaj kvalitne. Chodila si po údery a hrala rýchlo. Ťažko sa mi returnoval jej servis. Nikdy predtým som jej nečelila, musela som nájsť svoj rytmus. Bola som síce trochu pripravená na jej hru, ale vždy je to zložité, keď proti niekomu stojíte prvý raz. Dobre som však zvládala situácie. Poradila som si s jej prudkými ranami. Keď sa mi začalo viac dariť na returne, bola som tam a čakala som na šance. Môj servis fungoval fakt v pohode. Dnes som vhodne skombinovala ofenzívnu a defenzívnu zložku výkonu,“ glosovala Cibulková, citoval ju web Tenisovej asociácie žien (WTA).

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka Cibulková bude v piatok v 3. kole čeliť Ane Konjuhovej (Chor.-27), ktorú zdolala vlani v 2. kole vrcholného parížskeho antukového Roland Garros 6:4, 3:6, 6:0. Cibulková premiérovo od marcového Miami dosiahla dva triumfy v rade. Tri úspechy za sebou sú pre ňu v tejto sezóne stále výzvou.

Úradujúca koncosezónna majsterka sveta z októbrového Singapuru Cibulková je na veľkej štvorke finalistkou Australian Open 2014. V britskej metropole bola v sezónach 2011 a 2016 vo štvrťfinále. Vlani v osmičke nestačila na Rusku Jelenu Vesninovú (dvakrát 2:6). V 2. kole na Majors aktuálne má skóre 24:6, z toho na Wimbledone 7:0.

Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková pred príchodom do All England Lawn Tennis and Croquet Clubu ťahala sériu štyroch prehier. V pondelok sa v dráme s nemeckou niekdajšou deviatkou systému Andreou Petkovicovou (6:3, 3:6, 9:7 za 165 minút) vyhla negatívnemu rekordu celej svojej seniorskej kariéry. Tri z predmetných štyroch nezdarov bývalej štvorky systému Cibulkovej pritom boli proti hráčkam mimo Top 100 hodnotenia.

V 2. kole Roland Garros podľahla tuniskej lucky loserke z kvalifikácie Ons Jabeurovej (v tej chvíli 114.), v Hertogenboschi inkasovala prehru od nemeckej kvalifikantky Antonie Lottnerovej (v čase duelu 161.) a v Eastbourne ju ako obhajkyňu titulu vyradila domáca držiteľka voľnej karty Heather Watsonová z pozície 126. ženy systému. V Birminghame podľahla Češke Lucii Šafářovej (v danom okamihu 41., kedysi bola aj v Top 5), a to z dvoch mečbalov.

Zo Sloveniek v pondelok v 1. kole neuspela Jana Čepelová, v utorok postúpili do 2. kola Magdaléna Rybáriková aj Kristína Kučová. Predstavia sa v ňom vo štvrtok, budú hrať s Češkou Karolínou Plíškovou, resp. so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou

Dvojhra žien – 2. kolo:
Dominika Cibulková (SR-8) – Jennifer Bradyová (USA) 6:4, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Wimbledon 2017