Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan v 3. etape útočil na triumf. V cieli ho zdolal len Matthews

Austrálčan Michael Matthews z tímu Sunweb v čase 3:49:48 h sa stal víťazom 3. etapy 81. ročníka cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá po 159,3 km vrcholila v hlavnom meste Bern.

12.06.2017 17:54 , aktualizované: 18:49
debata (4)

Slovák Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) v záverečnom šprinte hlavného poľa finišoval druhý a na tretej priečke skončil Nemec John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Záverečných 5 km cyklisti v uliciach Bernu bolo technicky náročných s množstvom zákrut či zmien smeru. Peter Sagan sa aj za pomoci tímových kolegov postupne dostal dopredu, 2 km pred cieľom sa držal na výhodnej piatej-šiestej priečke. Posledný kilometer v miernom kopci Sagan kontroloval situáciu, ale v záverečných 100 m sa z druhej pozície nepredral pred mocne finišujúceho Austrálčana Michaela Matthewsa. Ten napokon zvíťazil takmer o dĺžku bicykla. Saganovi chýbala potrebná rýchlosť, v istom okamihu sa zdalo, že mal problém s kolesom, keď ho „prešmyklo“ a už sa len díval na Matthewsov chrbát.

Novým lídrom pretekov je práve pondelkový víťaz Matthews, vedie s náskokom 10 sekúnd pred svojím tímovým kolegom a víťazom nedávneho Giro d'Italia Holanďanom Tomom Dumoulinoim. Peter Sagan poskočil na tretie miesto z piateho s mankom 11 sekúnd. Ďalším dvom Slovákom v drese Bora-Hansgrohe Michaelovi Kolářovi patrí stoprvá a Jurajovi Saganovi 158. pozícia.

Záver 3. etapy Okolo Švajčiarska

„Nemal som dnes najlepší deň v stúpaniach, ale nakoniec to stačilo. V závere som mal k sebe tímového kolegu Nikiasa Arndta a to bola pre mňa veľká motivácia. Začal som šprintovať v pravý čas a nie ako pred rokom, keď som po víťazstve tiež veľmi túžil,“ uviedol Michael Matthews aj na webe Cyclingnews.

„Bola to ďalšia náročná etapa s hektickým finále počas horúceho dňa. Naše družstvo skvelým spôsobom napĺňalo plán, ktorý sme si ráno stanovili. Dobre som sa cítil, dal som do záveru to najlepšie, ale nanešťastie, bol som zatvorený, a skončil som druhý. Budem sa pokúšať v ďalších dňoch,“ uviedol Peter Sagan podľa webu tímu Bora-Hansgrohe.

Etapové podujatie Okolo Švajčiarska zaradené do kalendára World Tour je pre dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana tradičnou prípravou na Tour de France, pravidelne sa na ňom zúčastňuje od roku 2010. P. Sagan počas siedmich rokov vyhral 13 etáp na Okolo Švajčiarska, čo je historický rekordný zápis. O dva etapové triumfy menej vybojovali domáce legendy Ferdinand Kübler, Hugo Koblet a Fabian Cancellara.

Okolo Švajčiarska 2017:

3. etapa (Menziken – Bern, 159,3 km): 1. Michael Matthews (Aus.) 3:49:48 h, 2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 3. John Degenkolb (Nem.) Trek-Segafredo, 4. Tim Wellens (Belg.) Lotto Soudal, 5. Michael Abasini (Švaj.) ORICA-Scott, 6. Patrick Bevin (N- Zél.) Cannondale-Drapac – všetci v rovnakom čase ako víťaz,…97. Michael Kolář +1:14 min,…172. Juraj Sagan (obaja SR) obaja Bora-Hansgrohe +6:58.

Poradie po 3. etape: 1. Michael Matthews (Aus.) Sunweb 8:18:47 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Sunweb +10 s, 3. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +11, 4. Damiano Caruso (Tal.) +19, 5. Michael Albasini (Švaj.) ORICA-Scott +20, 6. Patrick Bevin (N. Zél.) Cannondale-Drapac +22,…101. Michael Kolář +12:02 min,…158. Juraj Sagan (obaja SR) obaja Bora-Hansgrohe +19:18.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michael Matthews #Okolo Švajčiarska 2017