Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan nevie, čo sa udialo. Majster sveta nepotrebuje hospitalizáciu

Ani Peter Sagan či jeho športový riaditeľ Ján Valach z tímu Bora-Hansgrohe nevedia dať spoľahlivú odpoveď na otázku, čo spôsobilo pád obhajcu prvenstva na cyklistických pretekoch Okolo Flámska.

02.04.2017 20:24
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Nádeje Petra Sagana v 101. ročníku prestížneho jarného monumentu sa skončili približne 17 km pred cieľom v stúpaní na Oude-Kwaremont, keď sa dvojnásobný majster sveta dostal do kontaktu s reklamným bannerom pri trati. Sagan spadol, nepríjemne si udrel rameno a zničil bicykel. Kým dostal náhradný stroj, prišiel o možnosť zaútočiť na víťazstvo.

„Okolo Flámska neostalo svojej povesti nič dlžné. Boli to komplikované preteky, ale cítil som sa dobre a bol som v pozícii, z ktorej som mohol Gilberta dostihnúť. Bohužiaľ, môj pád na Oude Kwatemonte zmaril vsetky šance. Je to veľká škoda, pretože chalani z tímu odviedli neskutočnú prácu, aby mi pomohli a udržali ma v bezpečí. Neviem, čo sa udialo, ale aj tieto udalosti patria k cyklistike,“ uvádza sa na oficiálnej facebookovej prezentácii Petra Sagana.

Zatiaľ čo Belgičan Greg van Avermaet, ktorý sa zviezol k zemi za Saganom, sa prakticky ihneď opäť posadil na bicykel a vybojoval si napokon druhé miesto za krajanom Philippom Gilbertom, Sagan došiel do cieľa vo väčšej skupine s odstupom 3:30 min na 27. mieste. Podľa RTVS Sagan hneď po pretekoch zamieril na vyšetrenie do nemocnice, ale jeho stav si nevyžiadal hospitalizáciu. „Je v poriadku. Rozprával som sa s Petrom ešte počas jazdy a sám dobre nevedel, čo sa vlastne stalo. Jazdil dosť ďaleko od tej zábrany a možno sa pohla reklama a stiahla ho zem.. On si držal svoju lajnu. Potom už len došiel do cieľa,“ vravel Valach pre RTVS.

Víťazom slávnej klasiky vo Flámsku sa na radosť domácich fanúšikov stal Philippe Gilbert z tímu Quick-Step Floors. Majster sveta spred 5 rokov triumfoval po skvelom sóloúniku v záverečných 55 km s polminútovým náskokom pred spomenutým krajanom Van Avermaetom (BMC Racing), ktorý zdolal v špurte Holanďana Nikiho Terpstru (Quick-Step Floors) a ďalšieho holandského jazdca Dylana van Baarleho (Cannondale Drapac).

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Ján Valach