Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan vyhral tretiu etapu na Tirreno Adriatico. Bora je najlepšia, vyhlásil

Slovenský dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan triumfoval v špurtérskom závere piatkovej 3. etapy na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico v Taliansku.

10.03.2017 16:14
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (7)

Dvadsaťsedemročný Žilinčan jazdiaci vo farbách tímu Bora-Hansgrohe zdolal v miernom kopci na konci 204 km dlhej trasy z Monterotonda Marittimo do Montalda di Castro domáceho špurtéra Eliu Vivianiho z družstva Sky, tretí preťal cieľovú čiaru Belgičan v službách Lotto Soudal Jürgen Roelandts.

Päťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France si pripísal druhé víťazstvo v tejto sezóne, po prvý raz sa tešil na konci februára na flámskej klasike Kuurne-Brusel-Kuurne. Sagan má z 12 štartov v tomto roku okrem dvoch prvenstiev na konte ešte štyri druhé a jedno tretie miesto. Na Tirreno-Adriatico vyhral svoju šiestu etapu v kariére.

„Nikdy neviete, čo sa môže stať. Dnes celkom fúkalo, každý sa toho obával, ale napokon sa nič nestalo. V posledných dvoch kilometroch začal fúkať bočný vietor, v závere som si utvoril dobrú pozíciu a vyšlo to. Sezóna sa ešte len začala a dúfam, že toto nebolo moje posledné víťazstvo. Ďakujem mojím kolegom za podporu, Bora-Hansgrohe je najlepší tím,“ povedal Peter Sagan do mikrofónu Eurosportu.

Novým lídrom pretekov Tirreno-Adriatico sa stal Austrálčan Rohan Dennis z tímu BMC Racing, za ním sú na druhej a tretej pozícii jeho tímoví kolegovia Belgičan Greg van Avermaet a Talian Damiano Caruso. Sobotňajšia štvrtá etapa bude parketou pre vrchárov, finišovať sa bude na vrchole kopca Terminillo.

Podobne ako vo štvrtok, aj v piatok sa utvoril únik pomerne skoro, dostali sa doň Mattia Frapporti (Androni-Sidermec), Andrij Grivko (Astana), Mirco Maestri, Luca Wackermann (obaja Bardiani), Iuri Filosi, Kohei Uchima (obaja Nippo-Fantini) a Alexis Gougeard (Ag2r).

O tempo v pelotóne sa starali najmä tímy BMC Racing a Dimension Data, náskok utečencov nepresiahol hranicu štyroch minút. Sedemdesiat kilometrov pred páskou sa na čele balíka ukázali aj jazdci Bora-Hansgrohe pracujúci pre Petra Sagana. Z úniku začínali ubúdať cyklisti a ich snaha sa definitívne skončila 20 km pred cieľom.

Sagan sa v dúhovom drese majstra sveta pohyboval na čele pelotónu, v závere si utvoril skvelú pozíciu a miernom stúpaní suverénne prešpurtoval svojho bývalého kolegu z Cannondale Vivianiho.

Výsledky – Tirreno-Adriatico 2017:

3. etapa (Monterotondo Marittimo – Montaldo di Castro, 204 km): 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 4:51:59 h, 2. Elia Viviani (Tal.) Sky, 3. Jürgen Roelandts (Belg.) Lotto Soudal, 4. Sacha Modolo (Tal.) UAE Team Emirates, 5. Luka Mezgec (Slovin.) Orica-Scott, 6. Rick Zabel (Nem.) Kaťuša-Alpecin – všetci rovnaký čas

Poradie po 3. etape: 1. Rohan Dennis (Aus.) 11:07:13 h, 2. Greg van Avermaet (Belg.), 3. Damiano Caruso (Tal.) – obaja rovnaký čas

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan