Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tímová časovka pre BMC, Sagana strieda Dennis

Tímová časovka na 12. ročníku cyklistických pretekov Eneco Tour sa v piatok popoludní skončila triumfom favorizovaného amerického tímu BMC Racing.

23.09.2016 17:10 , aktualizované: 19:20
BMC, ilustračná foto, cyklistika Foto: ,
Bicykle tímu BMC.
debata (2)

„Vedeli sme, že to bude náročná tímová časovka, pretože sme súťažili proti najlepším tímom na svete. Spravili sme všetko, čo bolo v našich silách a neviem, čo by sa dalo ešte zlepšiť. Som teraz v celkovom poradí štvrtý so stratou 27 sekúnd na Denisa, ale so všetkými bonusovými sekundami, ktoré sú ešte k dispozícií, mám stále šancu. Bude to ťažké a počas víkendu budeme musieť pretekať veľmi rozumne,“ uvádza sa na oficiálnom facebookovom profile Petra Sagana.

Aj druhá pozícia na priebežnom pódiu patrí jazdcovi BMC, Američanovi Taylorovi Phinneymu (+16), tretí je nemecký motor Etixxu-Quick Step Tony Martin (+24). „Máme za sebou dobrú tímovú časovku, ale zďaleka nie je o všetkom rozhodnuté. Do konca pretekov zostávajú dve etapy, z toho jedna so šprintérskym záverom a Zlatým kilometrom a tam všade môže Peter Sagan získať bonifikačné sekundy. Dnešná časovka bola tiež dobrým testom pred majstrovstvami sveta v Katare,“ povedal Rohan Dennis v prvej reakcii pre organizátorov pretekov.

Preteky Eneco Tour vyvrcholia počas víkendu záverečnými dvoma etapami (Riemst – Lanaken /197,2 km/ a Bornem – Geraardsbergen, 197.8 km) a Peter Sagan rozhodne nie je bez šance na celkový triumf, ktorý by mu prinavrátil prvú priečku v hodnotení WorldTour z pohľadu celej sezóny. Momentálne na nej tróni Kolumbijčan Nairo Quintana.

5. etapa (Sittard-Geleen – Sittard-Geleen, 20,9 km): 1. BMC Racing 23:11 min, 2. Etixx-QuickStep +6, 3. LottoNL-Jumbo +23, 4. Movistar +25, 5. IAM Cycling +26, 6. Lotto Soudal +29, 7. Giand-Alpecin, 8. Tinkoff +34

Poradie po 5. etape: 1. Rohan Dennis (Aus.) BMC Racing 13:40:47 h, 2. Taylor Phinney (USA) BMC Racing +16 s, 3. Tony Martin (Nem.) Etixx – QuickStep +24, 4. Peter Sagan (SR) Tinkoff +27, 5. Niki Terpstra (Hol.) Etixx – QuickStep +27, 6. Jos van Emden (Hol.) LottoNL-Jumbo +28.

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff 94 bodov, 2. Dylan Groenewegen (Hol.) LottoNL-Jumbo 66, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 49

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Rohan Dennis #BMC Racing #Eneco Tour