Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan dal Contadorovi po páde svoj bicykel

Aj po dni voľna zostal Peter Sagan v centre pozornosti na cyklistickej Tour de France.

22.07.2015 20:30
tour de france, peter sagan, Foto: ,
Peter Sagan počas 17. etapy na Tour de France.
debata

V prvej alpskej etape s cieľom na vrchole stúpania Pra Loup vo výške 1620 m Sagan strávil dlhé kilometre v úniku, zvýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže na 104 bodov a v samom závere pomáhal tímovému lídrovi Albertovi Contadorovi.

Španiel 9 km pred cieľom v zjazde na úzkej ceste v ťažkom teréne dostal defekt a spadol, a keďže Sagan bol vtedy v jeho blízkosti, ochotne mu odovzdal svoj bicykel. "Keď Alberto padol, dal som mu svoj bicykel. Na ňom dokončil zjazd a potom si zobral ďalší pre cieľové stúpanie,“ vysvetlil Sagan na serveri Le Tour 2015.

Dvadsaťpäťročný žilinský rodák už štvrtýkrát v sérii nechýbal v najväčšom úniku dňa, tentoraz mal a jeho ambícia aj taktické pozadie. "Šiel som do úniku so zámerom pomôcť v závere Rafalovi Majkovi, Michaelovi Rogersovi alebo Albertovi Contadorovi. V zjazde z Col d'Allos sme sa vzájomne počkali. Bolo pomerne stresujúce, keď zaútočil Nibali. V konečnom dôsledku mi je ľúto, že Alberto stratil ďalšie sekundy,“ dodal Sagan.

Vďaka tretiemu miestu na rýchlostnej prémii cyklista tímu Tinkoff-Saxo zvýšil náskok na čele bodovacej súťaže pred Andrém Greipelom na 104 bodov. Contador napriek Saganovej pomoci v závere etapy prišiel do cieľa so stratou 2:17 min za skupinou favoritov na čele so žltým Chrisom Froomom. V celkovom poradí je španielsky favorit piaty, ale odstup 6:40 min za lídrom pelotónu mu pred záverečnými štyrmi etapami nedáva prakticky žiadne nádeje na celkový triumf. Saganovi patrí 29. priečka, čo je vzhľadom na jeho úplne odlišné úlohy v tíme Tinkoff-Saxo výborné umiestnenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #Peter Sagan #Alberto Contador #Tour de France 2015