Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan s novými úlohami. Bude pomáhať kolegom

Slovenský cyklista Peter Sagan sa v stredu predstaví na 103. ročníku pretekov Scheldeprijs v okolí Antverp s inými úlohami ako zvyčajne.

07.04.2015 10:17
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (1)

Líder tímu Tinkoff-Saxo bude predovšetkým naberať tréningové kilometre pred nedeľňajšou klasikou Paríž – Roubaix a pomáhať naplniť ambície dvojici Nikolaj Trusov, Michael Mörköv. Okrem tohto tria sa na Scheldeprijs predstavia v drese Tinkoff-Saxo aj Christopher Juul-Jensen, Pavel Brutt, Maciej Bodnar a Matteo Tosatto.

„Peter Sagan bude pretekať s menšou zodpovednosťou. Chceme sa uistiť, že je pripravený na nedeľňajšie preteky Paríž – Roubaix. Bude na štarte, bude naberať súťažné kilometre a podporovať našu stratégiu. Scheldeprijs je jedno z najstarších podujatí vo svete a chceme pre tieto preteky silný tím,“ uviedol športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman.

Na pelotón čaká v okolí Antverp v severnom Flámsku 200 km s viacerými úsekmi s dlažobnými kockami. V závere sa však očakáva hromadný špurt, vlani ho ovládol Marcel Kittel. „Nikolaj Trusov a Michael Mörköv dostávajú šancu ukázať sa a dosiahnuť výsledok pre tím. Obaja sú rýchli jazdci a podľa vývoju pretekov sa po dohode s nimi zariadime, ako bude vyzerať záver,“ uviedol Tristan Hoffman a Trusov ho doplnil: „Pre Petra Sagana a celý tím je hlavným cieľom Paríž – Roubaix. Scheldeprijs budú preňho dobrými trénigovými pretekmi, ale nechceme veľmi riskovať. Aj Michael je rýchly šprintér, tridsať či štyridsať kilometrov pred cieľom uvidíme, ako sa budeme cítiť a rozhodneme sa. Budeme spolupracovať a jeden z nas bude súčasťou záverečného šprintu.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Scheldeprijs