Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Quintana si po Gire dopraje Vueltu. Útok na TdF plánuje až na budúci rok

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana po triumfe na Gire d'Italia nepôjde v júli na Tour de France, kde vlani obsadil druhé miesto. Namiesto toho sa bude sústrediť koncom leta na španielsku Vueltu a "Starú dámu" sa pokúsi vyhrať budúci rok.

03.06.2014 20:56
Nairo Quintana Foto: ,
Nairo Quintana.
debata

Quintana po minuloročnom druhom mieste na Tour okamžite vyhlásil na ďalší rok útok na žltý dres, náročný program si ale vyžiadal svoju daň. „Tento rok to nebude. Od januára som toho veľa absolvoval, takže teraz potrebujem odpočívať,“ povedal dvadsaťštyriročný vrchár dva dni po triumfe na Gire.

Ďalším tohtoročným cieľom 167 cm vysokého Quintanu bude na prelome augusta a septembra španielska Vuelta, na ktorej by mal vytvoriť údernú dvojicu so svojím kolegom z tímu Movistar Alejandrom Valverdem.

A v nasledujúcom roku chce Quintana zaútočiť na triumf na Tour, kde vlani pri debute nestačil len na Brita Chrisa Frooma. „Vyhrať Tour je môj sen. Máme silný tím a dúfam, že budeme pokračovať ako doteraz, budeme lepší a silnejší a budeme schopní budúci rok bojovať o Tour,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Giro d'Italia #Nairo Quintana