Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľovskú etapu Okolo Kalifornie vyhral Dennis, Sagan šetril sily

Austrálčan Rohan Dennis z tímu Garmin-Sharp sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Okolo Kalifornie, ktorá merala 177 km a vrcholila v stúpaní na Mount Diablo. Slovenský reprezentant Peter Sagan (Cannondale) v náročnej kopcovitej etape s prívlastkom kráľovská vo veľkom teple šetril sily a s odstupom takmer 20 minút za víťazom skončil na 78. mieste.

14.05.2014 07:22
Peter Sagan, Mark Cavendish Foto: ,
Peter Sagan /vľavo) a Mark Cavendish bok po boku počas 3. etapy Okolo Kalifornie.
debata

Druhý slovenský zástupca Martin Velits (Omega Pharma Quick-Step) prišiel do cieľa na 86. priečke. Líder celkovej klasifikácie Brit Bradley Wiggins (Team Sky) finišoval deviaty a udržal si žlté tričko prvého muža pretekov.

Dvadsaťtriročný Austrálčan Dennis sa v závere 16 km dlhého stúpania s prevýšením takmer 1000 m na Mount Diablo odpútal od silnej skupiny vrchárov a do cieľa prišiel s náskokom šiestich sekúnd pred Portugalčanom Tiagom Machadom (NetApp-Endura) a ôsmich sekúnd pred Američanom Lawsonom Craddockom (Giant-Shimano), ktorý ovládol klasifikáciu jazdcov do 23 rokov. Víťaz časovky Wiggins zaostal na 9. mieste o 20 sekúnd, ale celkovo má stále 24 sekúnd k dobru v porovnaní s Dennisom. Tretie miesto patrí Machadovi s odstupom 1:05 min.

Posledné kilometre 3. etapy Okolo Kalifornie

„Toto je prvý raz za posledné dva roky, čo som vydržal jazdiť v takom teple až do konca. Snažil som sa byť vpredu do úplného záveru, aby môj odstup nebol veľký. Veľmi mi pomohli tímoví kolegovia. Toto stúpanie v tomto počasí bolo poriadne náročné, ale taký je každý deň v pretekoch, keď máte na sebe žlté tričko,“ komentoval Wiggins pre špecializovaný server cyclingnews.com.

V stredu je na programe pretekov Okolo Kalifornie 4. etapa s Monterey do Cambrie. Meria 169 km a vzhľadom na nenáročný profil by sa v jej závere mohli presadiť špurtéri vrátane Petra Sagana.

Okolo Kalifornie:
3. etapa (San Jose – Mount Diablo, 177 km): 1. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp 4:56:02 h, 2. Tiago Machado (Portug.) Team NetApp-Endura +6, 3. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano +8, 4. Adam Yates (V. Brit.) Orica GreenEdge +11, 5. Javier Alexis Acevedo (Kol.) Garmin Sharp +11, 6. Carter Jones (USA) Optum p/b Kelly Benefit Strategies +14,…78. Peter Sagan (SR) Cannonddale +19:51, 86. Martin Velits (SR) Omega Pharma – Quick-Step +19:51.

Poradie po 3. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky 10:03,57 min, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +24, 3. Tiago Machado (Portug.) Team NetApp Endura +1:05, 4. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano +1:21, 5. Adam Yates (GBr) Orica GreenEdge +2:10, 6. Peter Stetina (USA) BMC Racing +2:24,…63. Peter Sagan (SR) Cannondale +21:07,…90. Martin Velits (SR) Omega Pharma – Quick-Step +23:18.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Martin Velits #Okolo Kalifornie #Rohan Dennis