Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vuelta má nového lídra - Američana Hornera

Štyridsaťjedenročný Američan Chris Horner z tímu RadioShack Leopard je novým lídrom cyklistickej Vuelty. V piatkovej 19. etape zo San Vicente de la Barquera do Alto Naranco (181 km) zvíťazil Španiel Joaquín Rodríguez z tímu Kaťuša, keď druhého v cieli Taliana Diega Ulissiho zdolal o 11 sekúnd.

13.09.2013 18:36
Vuelta Foto: ,
Náročná trať Vuelty.
debata

Horner finišoval na piatom mieste s odstupom 14 sekúnd za víťazom, ale 6 sekúnd pred Talianom Vincenzom Nibalim, ktorý bol doteraz na čele priebežnej klasifikácie na tomto poslednom podujatí cyklistickej Grand Tour. Horner preskočil Nibaliho o tri sekundy a pred záverečným víkendom si oblečie červený dres lídra pretekov. Tretie miesto celkovo patrí Španielovi Alejandrovi Valverdemu, ktorý zaostáva za Hornerom o 1:06 min. Rodríguez napriek piatkovému víťazstvu zostal na 4. miste, ale aspoň stiahol svoju stratu na čelo na necelé dve minúty.

„Je to krásne, že mám červené tričko. Veľmi som v to nedúfal, že sa tak stane už po dnešnej etape. Skôr som uvažoval o zajtrajšku. Záverečné stúpanie bolo náročné, ale nie príliš. Bola to hra taktiky,“ komentoval Horner pre televíziu TVE.

V sobotu čaká na pelotón Vuelty predposledná 20. etapa a v jej závere pekelný výstup na Alo de l'Angliru. Stúpanie s dĺžkou 12,2 km a priemerným prevýšením 10 percent s určitosťou rozhodne o celkovom víťazovi 68. ročníka prestížnych pretekov. Cyklisti sa počas neho dostanú z výšky 320 m do 1557 m. Šiesty raz v histórii bude niektorá z etáp Vuelty vrcholiť na Angliru a podľa viacerých odborníkov je práve toto stúpanie najnáročnejším v cyklistickom cestnom kalendári.

„Dnešné víťazstvo mi dodalo sebavedomie a zajtra sa pokúsim zaútočiť na celkový triumf,“ vravel Rodríguez.

19. etapa: San Vicente de la Barquera – Alto Naranco (181 km): 1. Joaquín Rodríguez (Šp.) Kaťuša 4:16:13 h, 2. Diego Ulissi (Tal.) Lampre-Merida +11, 3. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša +11, 4. Samuel Sánchez (Šp.) Euskaltel Euskadi +11, 5. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard +14, 6. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar Team +14,…9. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +20.

Poradie po 19. etape: 1. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard 77:56:05 h, 2. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +3, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +1:06 min, 4. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +1:57, 5. Nicolas Roche (Ír.) Saxo-Tinkoff +3:49, 6. Domenico Pozzovivo (Tal.) AG2R La Mondiale +6:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta #Christopher Horner