Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moreno vyhral 9. etapu a opäť má červený dres

Španiel Daniel Moreno sa stal víťazom nedeľňajšej 9. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa z Antequery do Valdepeňas de Jaén (163,7 km).

01.09.2013 18:39 , aktualizované: 22:07
Daniel Moreno Foto: ,
Daniel Moreno.
debata

Moreno po jednom dni vyzliekol z červeného dresu doterajšieho lídra, Íra Nicolasa Rocha.

Tridsaťjedenročný jazdec tímu Kaťuša Moreno vyťažil zo skvelého nástupu v kilometrovom cieľovom stúpaní, jeho tempu nestačil žiadny zo súperov. Španiel dosiahol svoj druhý etapový úspech na Vuelte 2013 a celkovo tretí v kariére. V záverečnom kopci odsunul na ďalšie pódiové priečky krajanov Alejandra Valverdeho a Joaquima Rodrígueza, ktorí zaostali zhodne o štyri sekundy. V celkovom poradí má Moreno pred Rochom náskok 1 sekundy, tretí je Talian Vincenzo Nibali s odstupom 20 sekúnd.

„Dnes to pre mňa bola šanca dostať sa do čela a vyšlo to o jedinú sekundu. Mám ohromnú radosť, pretože som na Vuelte ešte nikdy neviedol,“ radoval sa tridsaťjedenročný Španiel.

Roche si zo straty priebežného vedenia po jedinom dni veľkú hlavu nerobil. „Napoly som smutný a napoly spokojný s tým, ako to dnes dopadlo. Včera to bolo super, ale každý deň je iný. Ten kopec bol náročný,“ konštatoval Ír. „Môžem byť rád, že som došiel štvrtý, takže som na tom dobre. Zajtra sa pokúsim tú sekundu zase nabehnúť, alebo aspoň nestratiť,“ dodal.

V pondelok 2. septembra je na programe 10. etapa Torredelcampo – Güéjar Sierra (186,8 km). Slovensko nemá na tomto podujatí zastúpenie.

Výsledky – Vuelta a Espaňa: 9. etapa (Antequera – Valdepeňas de Jaén, 163,7 km): 1. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša 4:18:57 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 3. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša – obaja +4 s, 4. Nicolas Roche (Ír.) Saxo-Tinkoff +8, 5. Samuel Sánchez (Šp.) Euskaltel-Euskadi, 6. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 7. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana – všetci +9 s

Poradie po 9. etape: 1. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša 35:58:34 h, 2. Nicolas Roche (Ír.) Saxo-Tinkoff +1, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +20, 4. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +22, 5. Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard +28, 6. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša +56, 7. Leopold König (ČR) NetApp-Endura +1:09 min

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta