Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan venoval Velez-Zuzulovej čiapku s podpisom a v cieli opäť bavil divákov

Pri autobuse talianskeho tímu Cannondale sa zhrčila asi stovka fanúšikov. Drvivá väčšina v zelených dresoch a so slovenskými vlajkami.

20.07.2013 18:49
Veronika Velez-Zuzulová, fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Petra Sagana zo Spišskej Novej Vsi s Veronikou Velez-Zuzulovou.
debata

Na tohtoročnej Tour de France v čase vrcholiacej Saganománie nič výnimočné, ale v sobotu pred štartom predposlednej etapy v Annecy to bolo predsa v čomsi iné. Keď si jedna dáma dala dolu slnečné okuliare, z prekvapeného slovenského davu sa ozvalo skandovanie – Veronika! Na Sagana sa prišla pozrieť aj tretia najlepšia slalomárka uplynulej sezóny Svetového pohára Veronika Velez-Zuzulová. Bratislavská rodáčka už dva roky žije a trénuje v Annecy spoločne so svojím manželom Romainom Velezom.

"Pôvodne som mala v tomto termíne už lyžovať, ale keď som sa dozvedela, že jedna z etáp Tour štartuje práve v Annecy, veľmi som sa s ním chcela stretnúť. Dokonca mi na tento účel vybavili aj akreditáciu. Sagan je hviezda, na moje preteky až tak veľa slovenských fanúšikov nechodí,“ objasnila najlepšia slovenská lyžiarka.

Na Tour de France a ocitla prvý raz, ale pozrela si naživo prípravné preteky Dauphiné Libéré. "Keď som francúzskym lyžiarkam hovorila, že sa idem stretnúť so Saganom, hneď vedeli, o koho ide. Samozrejme, fandím aj Petrovi Velitsovi a obdivujem všetkých cyklistov. Ja by som v takej horúčave športovať nechcela. Radšej zostanem pri svojom,“ podotkla víťazka dvoch pretekov Svetového pohára z uplynulej zimy.

Logicky musela nasledovať aj otázka, čo Veronika a bicykel. Zvládla by porciu 100 alebo aspoň 50 km? "Na mojom bicykli určite nie. Na ňom zvládnem tak tri kilometre na nákup, ale to mi stačí,“ zasmiala sa.

Keď sa Velez-Zuzulová pofotila s fanúšikmi, rýchlo sa ponáhľala späť k autobusu. Keď z neho konečne vyšiel Peter Sagan, venoval jej zelenú čiapku svojho tímu aj s podpisom. Na skandujúci dav už čas nemal. Do začiatku etapy, v ktorej mal definitívne potvrdiť víťazstvo v bodovacej súťaži, zostávalo už len niekoľko minút a on sa ešte musel venovať médiám.

"Petra poznám od jeho detstva, tento veľký mediálny záujem znáša niekedy veľmi ťažko. Nečudujem sa, že nie vždy si nájde čas na fanúšikov, ale nám sa s ním aj Peťom Velitsom podarilo stretnúť pred štartom jednej z etáp v Gape,“ uviedla jedna zo slovenských fanúšičiek v Annecy.

Peter Sagan prišiel bez problémov v časovom limite do cieľa poslednej alpskej etapy a pred záverečnou v Paríži už prakticky obhájil zelený dres určený pre najlepšieho špurtéra na najslávnejších pretekoch. Spokojný môže byť aj Peter Veits, ktorý sa napokon posunul na 25. miesto celkovej klasifikácie.

Peter Sagan v cieli 20. etapy bavil divákov
debata chyba