Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velitsovi nechýbalo veľa. Slováci zbierajú druhé miesta na Tour

Z Tour de France stihli odjazdiť iba štyri etapy a Slováci už trikrát siahali na víťazstvo. Nepodarilo sa to síce ani raz, ale tri druhé miesta idú do sveta.

02.07.2013 22:22
Cycling Tour de France Foto: ,
Jazdci tímu Omega Pharma-Quick Step mali tímovú časovku rozbehnutú na víťazstvo.
debata

Po dvoch druhých priečkach v podaní Petra Sagana sa to isté podarilo už aj Petrovi Velitsovi. S tým rozdielom, že Sagan bol dvakrát druhý v šprintérskej koncovke etapy, zatiaľ čo Velits si druhé miesto vybojoval v tímovej časovke ako jeden z ťahúňov tímu Omega – Pharma QuickStep. V jazde proti chronometru favorizovaný belgický tím dlho viedol, ale v závere ho o víťazstvo obrali Austrálčania z Orica GreenEdge. Zvíťazili o jedinú sekundu. Tesnejšie to už ani nešlo.

"Je to menej ako sekunda, o ktorú sme prehrali. Na 25 km je to naozaj minimálny rozdiel. Mrzí to veľmi,“ povedal Peter Velits pre športové spravodajstvo RTVS.

Novým nositeľom žltého trička lídra pretekov je po utorku Austrálčan Simon Gerrans. V pondelok zdolal 33-ročný rodák z Melbourne v šprintérskom súboji o víťazstvo v 3. etape Petra Sagana. O deň neskôr sa ako člen tímu Orica GreenEdge tešil z tesného triumfu nad Omegou, čiže aj Petrom Velitsom.

"Chce to konečne vyhrať nejakú etapu. Potom budeme pokojnejší. Škoda, lebo v tímovej časovke sme boli veľmi blízko,“ vravel Velits pre TV JOJ.

Zatiaľ čo Velits s Omegou bojoval o víťazstvo, Cannondale so Saganom sa musel v tímovej časovke uspokojiť s 13. miestom a odstupom 34 sekúnd za víťazmi. Pre taliansky tím, ktorý neoplýva časovkovými špecialistami, to nie je zlý výsledok.

"Dali sme do toho všetko, tímová spolupráca bola dobrá, ale na lepšie miesto to nevyšlo,“ komentoval Sagan. Vlastník zeleného trička za líderské postavenie v súťaži aktivity si aj povzdychol, že po páde v 1. etape sa stále necíti najlepšie.

"Dúfam, že sa z toho rýchlo dostanem, lebo cítim, že to nie je ono. Som z toho stále nejaký zabrzdený,“ dodal Sagan po 4. etape.

Sagan prišiel o Kinga
Peter Sagan stratil jedného tímového spoluhráča na Tour de France. Americký cyklista Ted King nemôže pre nesplnenie časového limitu počas utorkovej časovky družstiev pokračovať na najslávnejšom cyklistickom podujatí. Na 25 km takmer rovinatej trati v Nice chýbalo Kingovi v celkovom meraní sedem sekúnd, aby si zabezpečil právo zotrvať na Tour. Zranený pretekár tímu Cannondale, ktorý si vykĺbil rameno pri hromadnom páde ešte počas úvodnej sobotňajšej etapy , absolvoval v utorok predpísanú trať za 32:32 min. Jury určila potrebný čas na pokračovanie na Tour podľa času víťazného tímu Orica-GreenEdge (25:56 min), ku ktorému prirátali 25 percent nameranej hodnoty.
(sita)

debata chyba