Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto podania rúk násilný knokaut. Šokujúce video z USA, fair play išla bokom

Na zápasníckom turnaji Beat the Streets v americkom Chicagu sa udial nepochopiteľný incident. Video zo školského turnaja sa stalo virálnym a venovala sa mu dokonca aj celoštátna televízia CBS News.

21.04.2023 08:30
666011316 Foto:
Ilustračná snímka: Zápasenie je tvrdý šport. Napriek tomu sú v ňom incidenty, aký sa udial v Chicagu, výnimočné.
debata (4)

Čo sa vlastne stalo? 14-ročný Cooper Colder podáva po skončení zápasu ruku svojmu súperovi Hafidovi Aliceovi po tom, ako rivala na žinenke zdolal po jednoznačnom výsledku 14:2.

No z tradičného pozdravu dvoch športovcov sa pre Coldera stala nočná mora. Alice totiž namiesto potriasania pravicou udrie Coldera tvrdo do tváre až tak, že mu zlomí nos. Pozrite si video:

Video sa veľmi rýchlo stalo virálnym a za necelé dva dni ho videlo vyše desať miliónov ľudí. „Samozrejme, nechcel som odplácať a nechcel som dostať ďalší úder,“ povedal pre CBS zranený zápasník Corder.

Mladý stredoškolák prezradil, že sa mu darí lepšie a zo zranenia sa postupne zotavuje. „Nechápala som, čo sa deje, kým sa Cooper neocitol na zemi. Môj mozog s troj či štvorsekundovým oneskorením spracoval, čo sa práve stalo,“ uviedla mama obete Jillian Hillová.

Karlos Vémola Čítajte viac Po českej superstar ide polícia a čoskoro môže ísť za mreže. Vémolu dobieha jeho vlastné hobby a tisíce na kávu

Tínedžeri sa 8. apríla zúčastnili na turnaji Beat the Streets Chicago. Organizácia sa venuje výučbe zápasenia a životných zručností pre mladých ľudí.

„Sme veľmi sklamaní, že sa to stalo na jednom z našich turnajov. Ich cieľom je poskytnúť mládeži príležitosť rásť a súťažiť v pozitívnom a bezpečnom prostredí,“ uviedol výkonný riaditeľ organizátora Mike Powell.

S úľavou prijal informáciu, že zranený mladý muž sa zotavuje. Prijali tiež potrebné opatrenia, aby sa mohli vykonať ďalšie kroky v súvislosti s násilným činom.

Amber Leibrocková Čítajte viac Desivý kop do hlavy a spŕška úderov. Češka padla k zemi a skončila v rukách lekárov

Televízii CBS sa nepodarilo nájsť Hafida Alicea a jeho rodinu, aby sa dočkala nejaké vyjadrenia. Turnaj sa konal v štvrti Oak Park blízko centra Chicaga a vyšetruje ho miestna polícia.

„V sobotu 8. apríla, tesne po 16. hodine, bolo policajné oddelenie v Oak Parku privolané do strednej školy Oak Park-River Forest v reakcii na mimoriadnu situáciu, ku ktorej došlo počas zápasníckeho podujatia," citovala slová polície CBS.

Uviedla, že Hafid Alicea príslušníkom polície povedal, že udrel svojho súpera, pretože bol nahnevaný, že prehral zápas. Incident bol postúpený aj na americkú zápasnícku federáciu USA Wrestling.

Najlepší boxeri v ťažkej váhe v histórii Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Vladimir Kličko (Ukr.). Kariéra: 1996 -...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #násilie #Chicago #zápasenie #knokaut