Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalší smútok pre Ukrajinu. Ruskí okupanti zabili nádejného olympijského boxera

V týchto dňoch sa mal usilovať o kvalifikáciu na olympijské hry v Paríži 2024. Namiesto toho išiel bojovať s ruskými agresormi. Talentovaný boxer Maxim Galiničev bol na fronte od začiatku konfliktu. Obrana vlastni sa mu v 22 rokoch stala osudnou.

23.03.2023 21:35
Maxim Galiničev Foto:
Maxim Galiničev.
debata (4)

S tragickou správou prišla Boxerská federácia Ukrajiny (FBU), ktorá o Galiničevovej smrti informovala na Facebooku. „Vojna si zobrala ďalšieho skutočného vlastenca, talentovaného boxera a úžasného muža Maxima Galiničeva,“ píše sa v úvode smútočného vyhlásenia.

Nádej ukrajinského boxu si v juniorskom veku vybojoval zlato na ME mládeže 2017 alebo striebornú medailu na olympijských hrách mládeže o rok neskôr.

„V máji 2022 odmietol účasť na majstrovstvách Európy a dobrovoľne sa pridal k výsadkárom. V boji bol dvakrát zranený, ale vždy sa vrátil späť na frontu,“ uviedla FBU. Mladý boxer bol zabitý 10. marca v Luhanskej oblasti pri obrane vlasti pred ruským nepriateľom. „Celá boxerská rodina bude na Maxima navždy spomínať. FBU vyjadruje úprimnú sústrasť jeho rodine.“

Portál boxerskej federácie zverejnil dva mesiace pred vpádom ruských vojsk na Ukrajinu rozhovor s Galiničevom z ktorého dnes mrazí. „V prvom rade mám túžbu zaistiť budúcnosť svojim deťom. Aby na mňa bola rodina hrdá. Mám malú dcérku Vasilisu, vo februári 2022 bude mať dva roky,“ hovoril o dieťati, ktoré prišlo o otca.

Ukrajinskí športovci Čítajte viac Chceli byť slávni, okupanti to však zariadili inak. Osudy ukrajinských športovcov trhajú srdce

„Je pre mňa dôležité dosiahnuť v živote svojich cieľov, vedieť prekonať sám seba. A zároveň zostať človekom.“ Od začiatku ruskej invázia zomrelo podľa The Kyiv Independent vyše 200 ukrajinských športovcov a ich trénerov.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #box #vojna na Ukrajine #Paríž 2024 #maxim galiničev