Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlajky na dresoch aj na tribúne: Víťazstvo ruského športu, píšu médiá

V indickom Naí Dillí sú v plnom prúde ženské majstrovstvá sveta v boxe. Ide o jedno z prvých veľkých medzinárodných podujatí, na ktorých štartujú ruské a bieloruské športovkyne bez akýchkoľvek obmedzení.

20.03.2023 08:30
Collage Maker-19-Mar-2023-10-54-PM-1685
Ruská boxerka Azalia Aminevová sa pri víťazstve v kategórii do 66 kg mohla spoľahnúť na mohutnú podporu ruských fanúšikov.
debata (2)

Ruské a bieloruské športovkyne odštartovali šampionát s vlajkou na svojich dresoch, diváci bez problémov podporovali boxerky s ruskými vlajkami na tribúnach. A vyzerá to tak, že v prípade zisku titulu sa bude novej majsterke svet hrať aj ruská hymna.

Hlavným dôvodom neexistujúcich sankcii v boxe je postava prezidenta Medzinárodnej boxerskej asociácie (IBA), ktorou je Rus Umar Kremlev. „Je to víťazstvo ruského športu. Ruskí športovci v tomto prípade nielen, že neboli suspendovaní, ale môžu na MS štartovať s vlajkou aj hymnou,“ informovali Ria Novosti.

Anastasia Potapovová Čítajte viac WTA reagovala na dres ruskej tenistky, Medvedev na panický záchvat Ukrajinky

Práve to bolo dôvodom, že niektoré krajiny bojkotovali účasť na MS v boxe – medzi inými napríklad USA, Kanada, Veľká Británia, Poľsko, Ukrajina či Česko. Na MS sa celkovo predstaví dvanásť ruských boxeriek a je takmer isté, že niektorá z nich si vybojuje zlato.

Hlavný tréner ruského ženského tímu Albert Mutalibov vyjadril pred šampionátom nádej, že jeho zverenkyne získajú na podujatí aspoň štyri medaily. Medzi hlavné konkurentky Rusiek patria po bojkote niektorých krajín najmä boxerky z Indie, Činy, Južnej Kórei či Japonska. Celkovo sa na MS predstaví 320 športovkýň z 65 krajín vrátane troch slovenských reprezentantiek.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Naí Dillí #MS v boxe