Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel jeden z najlepších boxerov histórie. Rozlúčil sa s ním aj Pelé

Viacnásobný boxerský majster sveta, Brazílčan Éder Jofre, zomrel vo veku 87 rokov. V nižších váhových kategóriách dominoval v 50., 60. a 70. rokoch minulého storočia.

03.10.2022 11:30
Éder Jofre. Foto:
Éder Jofre (vpravo) v súboji o titul majstra sveta proti Hermanovi Marquezovi z USA v kalifornskom San Franciscu v roku 1962.
debata

Renomované boxerské magazíny zaradili Jofreho medzi top boxerov všetkých čias a v roku 2019 bol zvolený za 16. najlepšieho boxera histórie.

Počas svojej bezmála tri desaťročia trvajúcej kariéry sa Jofre postavil do profesionálneho ringu v 78 zápasov z ktorých 70 vyhral (50 duelov KO), štyrikrát remizoval a dva súboje prehra. Bol majstrom sveta v bantamovej a perovej váhovej kategórii.

DSC 0456stastny vlado SHL2002 foto sukup-modified Čítajte viac Bol pri zrode hokejovej reprezentácie. Zomrel Vladimír Šťastný

Jeho smrť otriasla športovými fanúšikmi v Brazílii a zasiahla aj najväčšiu legendu športu v krajine, bývalého futbalistu Pelého. Ten sa s Jofreom rozlúčili na Instagrame dojímavým príspevkom.

„Prinútilo ma to premýšľať o dôležitosti rešpektovania našich idolov počas celého života, nielen po zápase. Našťastie sa mi s ním v roku 2018 podarilo stretnúť, dal som mu kopačky a bol som veľmi emotívny,“ napísal Pelé.

Aj pre neho bol Jofre veľkým športovým idolom a kariéry oboch Brazílčanov sa v priebehu minulého storočia prelínali. „Dnes som opäť emotívny. Ďakujem za všetko Zlatý kohút,“ odkázal Pelé do neba.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #box #Éder Jofre