Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sa deje medzi povrazmi? Federácia pozastavila činnosť Ukrajine

Zástupcovia Svetovej boxerskej asociácie (IBA) dočasne pozastavili činnosť Ukrajine. Malo sa tak stať v dôsledku zasahovania štátu do práce národnej asociácie.

25.09.2022 13:26
Umar Kremlev a Vladimir Putin. Foto:
Šéf Svetovej boxerskej asociácie Umar Kremlev sa pred dvoma týždňami stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pri otváraní nového boxerského komplexu v Moskve.
debata (2)

Ukrajinská federácia podľa Kronen Zeitung na toto rozhodnutie reagovala rozhorčene v liste z Kyjeva v sobotu, v ktorom vyzvala všetky členské federácie IBA, aby odopreli potrebný súhlas Kongresu na pozastavenie členstva.

IBA zdôraznila, že ukrajinských športovcov sa suspendácia netýka. Tí by mali mať aj naďalej možnosť zúčastňovať sa súťaží a byť podporovaní svetovou asociáciou. Na tento účel bol za koordinátora vymenovaný viceprezident IBA Volodymyr Prodywus z Ukrajiny.

Manny Pacquiao Čítajte viac Dovidenia, box. Pacquiao sa rozlúčil prehrou, čaká ho boj o prezidentské kreslo

IBA organizuje v nedeľu v Jerevane mimoriadny kongres s prezidentskými voľbami. Svetovú asociáciu vedie od roku 2020 Rus Umar Kremlev. Je považovaný za blízkeho dôverníka svojho predchodcu Gafura Rachimova (Uzbekistan), ktorý musel odstúpiť z funkcie pre obvinenia z korupcie.

Podľa oznámenia IBA musia členské združenia v Jerevane hlasovať o potrebe nových volieb. Ak budú hlasovať proti, Kremlev zostane vo funkcii ďalšie štyri roky.

Ukrajinci vo svojom liste napísali, že o svojom pozastavení sa dozvedeli z médií. Pred predstavenstvom nedostali možnosť sa k obvineniam vyjadriť. „Sme presvedčení, že suspendovanie je len pokusom umlčať ukrajinskú boxerskú komunitu,“ napísal prezident federácie Kyryl Ševčenko.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Kongres #Svetová boxerská asociácia