Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Modlil sa, aby nemusel nikoho zastreliť. Usyk sa po súboji s Joshuom vráti do vlasti

Boxerský šampión v ťažkej váhe Oleksandr Usyk priznal, že keď bojoval za rodnú Ukrajinu na začiatku ruskej invázie, bál sa, že ho zastrelia.

18.08.2022 07:57
Oleksandr Usyk Foto: ,
Oleksandr Usyk v tričku pripomínajúcom ukrajinskú vlajku s nápisom Farby slobody.
debata (5)

Tridsaťpäťročný rodák z krymského Simferopoľa neskôr opustil vlasť a momentálne sa pripravuje na odvetu s Anthonym Joshuom, ktorá sa uskutoční 20. augusta v saudskoarabskej Džidde.

"Každý deň, keď som tam bol, som sa modlil a prosil:

‚Bože, nedovoľ, aby sa ma niekto pokúsil zabiť, prosím, nedovoľ, aby ma niekto zastrelil a nenúť ma, aby som zastrelil iného človeka‘,“ povedal v rozhovore pre britský The Guardian, z ktorého citoval pasáže web španielskeho denníka Marca.

Usyk ako jeden z prvých športovcov vyzval Rusov, aby sa postavili prezidentovi Vladimirovi Putinovi a odmietli vojnu.

Predstaviteľov Ukrajiny vyzval, aby sa zapojili do mierových rozhovorov, ale bez ruských nárokov na ich územie. Tvrdí, že nechcel odísť z Ukrajiny, no zranení ukrajinskí vojaci, ktorých navštívil v nemocnici, ho požiadali, aby sa vrátil do ringu.

"Povedali, že ak tam pôjdem, pomôžem našej krajine ešte viac, namiesto toho, aby som bojoval na Ukrajine,“ poznamenal Usyk, ktorý opustil domovinu koncom marca, aby v Poľsku začal s prípravou na duel s Joshuom.

Najlepší boxeri v ťažkej váhe v histórii Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Vladimir Kličko (Ukr.). Kariéra: 1996 -...

Na sociálnych sieťach sa neskôr objavili zábery, ktoré naznačovali, že jeden z jeho domov vyplienili ruskí okupanti.

"Ten dom patrí mne a áno, je to pravda, ruskí vojaci vtrhli dnu. Rozbili veci, vytvorili si akýsi životný priestor a chvíľu tam pobudli.

Moja rodina nie je na Ukrajine, ale veľa mojich blízkych priateľov je stále v krajine. Som s nimi v kontakte každý deň,“ skonštatoval Usyk. Podotkol, že hneď po súboji s Joshuom sa vráti na Ukrajinu.

„Chcem tam žiť,“ zakončil.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Joshua #Oleksandr Usyk