Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovensko sa dočkalo po 13 rokoch. Chochlíková má zlato zo Svetových hier

Slovenská bojovníčka v thajskom boxe Monika Chochlíková sa stala v nedeľu v Birminghame víťazkou Svetových hier v kategórii do 51 kg.

17.07.2022 19:38
Monika Chochlíková Foto:
Monika Chochlíková sa teší zo zisku zlatej medaily.
debata (1)

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica sa stala historicky šiestym zástupcom či zástupkyňou Slovenska so zlatom z vrcholného podujatia v neolympijských športoch.

Chochlíková si vo finále poradila s Meriem El Moubarikovou z Maroka na body. Slovenská reprezentantka uspela v každom z troch kôl a celkovo u rozhodcov vyhrala 30:27. Informoval o tom portál olympic.sk.

Monika Chochlíková Čítajte viac Majsterka sveta v kickboxe: Máme šikovnejších zápasníkov ako v MMA

V boji o zlato sa stretli posledné dve majsterky sveta. Chochlíková získala zlato na MS vlani v decembri, májový šampionát, ktorý ovládla Maročanka, potom vynechala a sústredila sa na Svetové hry.

Slovenskí športovci doteraz získali na Svetových hrách 27 medailí, z toho šesť zlatých. Poslednú pred Monikou Chochlíkovou vybojovali v roku 2009 v Kaohsiungu kulturistka Jana Purdjaková a karatistka Eva Tulejová-Medveďová. Okrem týchto športov ešte oslavovalo Slovensko zlato v minulosti aj v rybolovnej technike.

SR Thajský box VŠC Dukla Chochlíková TK BBX Čítajte viac Triumf v kolíske thajského boxu. Chochlíková má svetové tituly už z dvoch športov

Monika Chochlíková získala už svoju druhú medailu zo Svetových hier v kariére. V roku 2017 v poľskom Vroclave bola strieborná v kickboxe. V ňom sa predstavila aj v Birminghame, po kontroverznom výroku rozhodcov však vypadla vo štvrťfinále.

Po vypadnutí v kickboxe sa objavili rôzne špekulácie, že Chochlíková dá tomuto športu zbohom a bude sa venovať iným bojovým odvetviam vrátane thajského boxu. Ako však po zlatom finále prezradila, zatiaľ definitíva nepadla.

Monika Chochlíková Čítajte viac Tvrdý kop a škorpiónske ukončenie na zemi. Chochlíková zažiarila v Bellatore

"O ukončení kariéry v kickboxe uvažujem už dlhšie, možno od roku 2019. Boli tam však iné veci, pre ktoré som nechcela a nemohla ešte odísť z kickboxu. Musím si to teraz všetko prejsť hlavou.

Venujem sa viacerým bojovým športom. Je lepšie vydať sa na užšiu cestu a sústrediť sa len na niečo konkrétne," priznala Chochlíková v rozhovore pre olympic.sk.

Slovenská výprava, z ktorej súťažilo 11 športovcov, odchádza z Birminghamu s bilanciou jedna zlatá, jedna strieborná a dve bronzové medaily.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Chochlíková #Svetové hry