Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Si Rus? Máš padáka! Elitná liga spravila bezprecedentný krok

Organizácia Glory patrí medzi najprestížnejšie kickboxerské ligy sveta. Od založenia v roku 2012 usporiadala viac ako 80 turnajov a korunovala viacero šampiónov.

22.06.2022 07:00
Glory Kickbox Foto:
Snímka zo zápasu na turnaji GLORY 49 SuperFight Series v Rotterdame.
debata (48)

Donedávna patrili medzi jej najväčšie hviezdy aj ruskí bojovníci, ale to už platiť nebude.

Šéfovia Glory urobili bezprecedentný krok, keď v reakcii na ruskú vojenskú agresiu na Ukrajine rozviazali s okamžitou platnosťou kontrakty so všetkými ruskými kickboxermi.

„Z dôvodu vojenskej agresie nedokážeme zabezpečiť pre ruských bojovníkov zápasy. Týka sa to najmä zákazu cestovania, komplikácií pre finančné sankcie, blokácie platieb i nevôli súperov proti nim bojovať,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení organizácie.

Jiří Procházka (vpravo) dokázal obrať o titul šampióna UFC Brazílčana Glovera Teixeru. Čítajte viac Krvavé peklo v Singapúre. Česko má prvého šampióna v UFC

Zrejme najviac sklamaným je úradujúci šampión poloťažkej váhy Arťom Vachytov, ktorý po zákaze prišiel o majstrovský opasok.

Získa ho jeden z dvojice Luis Tavares (Holandsko), Sergej Maslobojev (Litva), ktorí zabojujú o titul na turnaji Glory 81 v nemeckom Düsseldorfe 20. augusta.

„Nechceme trestať ruských bojovníkov. Ale momentálne nemáme na výber. Nedokážeme pre nich zabezpečiť zápasy v nastavených podmienkach,“ reagoval viceprezident organizácie Scott Rudmann a dodal:

„Ruským bojovníkom ďakujeme za ich skvelé zápasy, ktoré u nás predviedli. Zostávajú našimi priateľmi. Súčasná situácia nie je ich vina, ale ani naša.“

699003958 Čítajte viac Česká beštia má najostrejšie lakte na svete. Takto vypli brazílsku gorilu

Ruskí športovci to od začiatku agresie, ktorú rozpútal režim prezidenta Vladimira Putina na konci februára, „schytávajú“ z každej strany.

Futbalová zborná, ako aj kluby, majú zákaz účasti na súťažiach UEFA i FIFA vrátane MS 2022.

UEFA tiež zrušila sponzorskú zmluvu s Gazpromom, ktorá jej vynášala 45 miliónov eur ročne a presunula finále Ligy majstrov, ktoré sa malo uskutočniť v Putinovom domovskom meste Petrohrade.

Ruskí a bieloruskí tenisti budú chýbať aj na blížiacom sa Wimbledone.

Česká beštia alebo Jiří Procházka v akcii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Jiří Procházka (vľavo) v zápase proti Gloverovi...
48 debata chyba
Viac na túto tému: #zákaz #kickbox #vojna na Ukrajine #Glory