Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krvavé peklo v Singapúre. Česko má prvého šampióna v UFC

Český bojovník Jiří Procházka šokoval svet, keď ako vyzývateľ zdolal v rámci galavečera UFC 275 Brazílčana Glovera Teixeiru.

12.06.2022 08:30
Jiří Procházka (vpravo) dokázal obrať o titul... Foto:
Jiří Procházka (vpravo) dokázal obrať o titul šampióna UFC Brazílčana Glovera Teixeiru.
debata (5)

Procházka prežil počas piatich kôl niekoľko kritických chvíľ a vždy sa dokázal vrátiť naspäť do zápasu. Ten napokon dospel až do finálového kola a 28 sekúnd pred koncom prinútil Čech škrtením súpera vzdať sa.

Procházka sa stal v nedeľu nadránom novým šampiónom UFC v poloťažkej váhe a trón si vybojoval impozantným spôsobom po tvrdom a krvavom súboji s Brazílčanom Teixeirom.

„Ako som povedal pred súbojom, som pripravený vyhrať v prvom, alebo v piatom kole. Nezáleží na technike,“ uviedol 29-ročný Čech v prvom rozhovore po triumfe.

Podľa viacerých médií bol duel Procházku s Teixeirom jeden z najlepších zápasov v UFC všetkých čias. „Je to úžasné, úžasné, úžasné. Bola to skutočná vojna, Glover je skutočný bojovník,“ pochválil súpera nový šampión.

Ten má aktuálne v UFC bilanciu 3 víťazstvá a 0 prehier, pričom pred nedeľným duelom dokázal zvíťaziť nad Dominicom Reyesom a Volkanom Oezdemirom. Pred vstupom do UFC bol Procházka šampión v japonskej Rizin Fighting Federation.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #singapur #UFC #Jiří Prochádzka