Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury vládne ďalej! Wilderovi zasadil tvrdý knokaut a šiel na pivo

Pred niekoľkými rokmi vážil takmer 200 kilogramov, konzumoval sto pív týždenne a šňupal kokaín na kilá.

10.10.2021 07:20
Tyson Fury, Deontay Wilder Foto: ,
Momentka zo zápasu Fury - Wilder.
debata (11)

Experti i fanúšikovia ho posielali do boxerského dôchodku a niektorí aj do psychiatrickej liečebne. Lenže ako znie jeho obľúbená veta – kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.

Čo Tyson Fury sľúbil, to aj splnil. Britský boxer v epickom súboji ťažkých váh zdolal amerického vyzývateľa Deontaya Wildera a obhájil titul svetového šampióna vo verzii WBC.

„Neexistuje lepší boxer. Vravím to už roky, niektorí akoby ste nechceli počúvať. Postavte proti mne hocikoho a ja ho zložím na zem,“ usmieval sa 33-ročný pästiar po súboji, ktorý experti označili za jednu z najpútavejších bitiek v histórii.

Išlo o zavŕšenie trilógie. Jej prvá časť sa skončila nerozhodne. Keď Brit prežil knokaut v poslednom kole, udržal sa na nohách a napokon vybojoval remízu.

Lanská odveta mala jednoznačný priebeh. Fury zničil súpera tak, že tréneri Američana sa už na to nemohli pozerať a v siedmom kole zápas vzdali – hodili do ringu uterák.

Wilder sa pred víkendovým duelom zaprisahal, že niečo podobné už koučom nedovolí. „Som bojovník, ktorý sa nikdy nevzdáva. To bolo poslednýkrát, čo ma niekto knokautoval,“ tvrdil.

Jeho slová nemali dlhú trvácnosť. Hoci v Las Vegas začal aktívnejšie, Fury ho prvýkrát poslal k zemi už v treťom kole.

Wilder sa otriasol a kontroval svojou najsilnejšou zbraňou – pravým direktom. Brita museli počítať a nemal ďaleko od toho, aby utrpel prvú prehru v profikariére.

Súboj Wilder -Fury Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Tyson Fury s majstrovským opaskom.

Lenže od toho momentu patril ring už len jednému borcovi. Fury presnými údermi systematicky ukrajoval zo sebavedomia i fyzických síl rivala, ktorý nestačil na skvelý Britov pohyb.

„Wilder je ako Rocky Balboa – vydrží každý úder. Rozhodne sa neplánuje vzdať,“ reagovali komentárori televízie ESPN.

Rozhodnutie padlo v 11. kole. Američan sa už sotva držal na nohách a Fury vedel, že stačí jeden správny moment.

Šikovne si počkal na zaváhanie Wildera a pravým hákom ukončil zápas. Potomok írskych kočovníkov, ktorý sa hrdí prezývkou Kráľ cigánov, si upravil bilanciu na 31 výhier a jedinú remízu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

„Je mi jedno, kto bude mojím ďalším súperom. Škoda, že fanúšikovia sa nateraz nedočkajú britskej bitky,“ vyhlásil Fury, ktorý narážal na prehru Anthonyho Joshuu s Oleksandrom Usykom.

Joshua minulý mesiac prekvapujúco nestačil na podceňovaného Ukrajinca a prišiel o opasky organizácií WBA, WBO, IBF a IBO.

Furyho môže vyzvať v unifikačnom súboji až vtedy, ak uspeje v odvete proti Usykovi. Tá sa uskutoční na budúci rok.

A Fury? „Ideme oslavovať. Myslím, že za to, čo som dnes vydržal, si zaslúžim pár pivečiek,“ dodal s tradičným širokým úsmevom.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Deontay Wilder