Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do klietky bez českej vlajky. Muradov vysvetlil, prečo ju už nebude dvíhať

Sám seba nazýva Uzbekom s českým srdcom. Zápasník Machmud Muradov podpísal minulý týždeň zmluvu na štyri zápasy v najprestížnejšej MMA organizácii sveta UFC, no českú vlajku v nej už nebude dvíhať na hlavu. Prečo?

10.05.2021 14:20
Muradov Foto:
Machmud Muradov po víťazstve na Oktagone 13.
debata

Ako informovali viaceré české médiá, napríklad Nova Sport, je nahnevaný na úrady, ktoré mu už päť rokov nechcú potvrdiť trvalý pobyt.

A to ani po tom, ako si u našich západných susedov založil rodinu. Koncom mesiaca to bude rok, čo jeho partnerka, speváčka Monika Bagárová priviedla na svet dcéru Rumiu:

Speváčka a porotkyňa Superstar 2020 Monika Bagárová. Čítajte viac Už je z nej mama! Monika Bagárová sa teší z prvého potomka

"Vidím, ako u mňa v Uzbekistane rastie ten rešpekt ľudí, milujú to, čo robím a podporujú má ľudia i štát. To pre mňa veľa znamená.

V Česku mám kamarátov, dcéru, gym, ktorý milujem, je to tu môj druhý domov, ale prvý domov je Uzbekistan. Tam som sa narodil aj vyrástol," cituje 31-ročnhého Muradova spomínaná stránka.

"Česko pre mňa urobilo veľa, ale pochádzam z Uzbekistanu, tak je aj prístup ľudí iný.

Nehovorím, že chcem niečo zadarmo, ale kamkoľvek prídem, tak tam si odo mňa nechcú brať peniaze, od reštaurácií až po parkovanie," opísal skúsenosti so stredoázijskou krajinou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

Muradov má Česko rád, no na trvalý pobyt čaká už piaty rok.

"Požiadal som oň, platím dane, sociálne aj zdravotné poistenie, ale pýtam sa: Prečo nedostávam papiere? Nechápem, v čom je problém.

Narodila sa mi dcéra, tak som požiadal o prechodný pobyt. Mám tu v Česku ženu, žijeme spolu, máme tu dieťa a ja nechápem, o čo ide," hnevá ho.

Na cudzineckú políciu musí chodiť každé tri mesiace.

„Čakám tam tri až päť hodín a tam dostávam do pasu vízum na tri mesiace. Na to vyjadrenie (ohľadne trvalého pobytu, pozn.) čakám už piaty rok,“ podotkol Muradov.

Zdôraznil, že Česko a Prahu miluje, rovnako ako aj ľudí a má v krajine veľa kamarátov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

"Ale k Česku ako štátu nemám úctu. Prečo mi nemôžu dať papiere? Nepotrebujem nič, nechcem občianstvo, som občanom Uzbekistanu a na to som hrdý.

Ale na to, že som tu, platím dane, zdravotné aj sociálne poistenie mi nechcú dať papiere. Preto som sa rozhodol, že nebudem českú vlajku ani dvíhať. Za čo? Za to, že ma takto trápia?" pýta sa.

Na záver však pridal pozitívny pohľad:

„Mám krásnu ženu, mám dieťa, ktoré milujem, čo je pre mňa najväčšia radosť. V Uzbekistane mám zdravú rodinu, robím to, čo milujem a to, že mi nejaký de..l nedá papiere, s tým nič neurobím.“

Muradov vyhral v UFC všetky tri doterajšie súboje. Jeho štvrtým súperom v organizácii bude 28. augusta skúsený Američan Gerald Meerschaert.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Machmud Muradov