Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pravačka pre Masvidala, kung-fu kop Ševčenkovej. Galavečer UFC nesklamal

Nigérijčan Kamaru Usman obhájil titul šampióna welterovej váhy v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení UFC.

25.04.2021 08:41
Ševčenková Foto: ,
Ukrajinka Valentina Ševčenková.
debata

Na galavečere UFC 261 v Jacksonville na Floride knokautoval v odvete domáceho vyzývateľa Jorgeho Masvidala v druhom kole.

Rivali sa stretli už v júli 2020, keď uspel Usman po piatich kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov.

„Všetkým som hovoril, že sa stále zlepšujem. Kým sa tomu venujem, moje možnosti sú neobmedzené,“ vyhlásil 33-ročný Nigérijčan, pre ktorého to bola štvrtá úspešná obhajoba opasku. Masvidal prehral spôsobom KO alebo TKO prvýkrát od roku 2008.

Američanka Rose Namajunasová sa po druhý raz v kariére stala šampiónkou slamovej váhy. Už v čase 1:18 min úvodného kola knokautovala vysokým kopom obhajkyňu titulu Čang Wej-li z Číny a ukončila jej 21-zápasovú víťaznú sériu.

Opasok už držala v rokoch 2017 až 2018. „Znovu som to dokázala. Som najlepšia,“ citoval Namajunasovú portál ESPN.

V treťom titulovom súboji galavečera zvíťazila Valentina Ševčenková z Kirgizska nad Brazílčankou Jessicou Andradeovou technickým knokautom v druhom kole a už piatykrát obhájila opasok v mušej váhe.

„Vraj súperky sa snažia nájsť moje slabiny? Len strácajú čas, žiadne nemám,“ povedala Ševčenková.

Podujatie vo VyStar Veterans Memorial Arene bolo prvé, na ktorom organizácia UFC od začiatku pandémie koronavírusu naplnila hľadisko. Podľa údaja usporiadateľov prišlo 15.269 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jorge Masvidal #Kamaru Usman #UFC 261