Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská bojovníčka čelila o 177 kg ťažšiemu súperovi. Bol z toho knokaut

V zmiešaných bojových umeniach sme boli aj tento rok svedkami efektných knokautov, ale svet obleteli aj bizarné súboje.

22.12.2020 07:13
debata (2)

Zo všetkých azda najviac vyčnieva exhibičný duel v Rusku z konca novembra medzi bojovníčkou Darinou Madziukovou a blogerom Grigorijom Čistiakovom. Ich váhový rozdiel? 177 kg…

Už pri nástupe bolo jasné, že ide o šou. Pravidlá boli postavené na hlavu, na hmotnostnú kategóriu sa vonkoncom neprihliadalo – zápasníčka váži 63 kg a jej súper 240! Potvrdilo sa, že to nezohrávalo žiadnu úlohu a rozhodujúce boli schopnosti, technika a skúsenosti v klietke.

Muž enormných rozmerov sa najskôr rozbehol na zápasníčku bantamovej váhy a hrubou silou ju posunul ku klietke. Rozhodca ich oddelil a vrátil súboj do stredu klietky, kde sa dostali k slovu Madziukovej päste.

Chistiakova zasypala údermi a pokračovala v tlaku, keď sa zložil na podlahu. Tam MMA bojovníčka rozhodla o svojom víťazstve:

„Po tomto začnem aktívne trénovať,“ povedal zdolaný Čistiakov.

„Budem sa snažiť o viac-menej zdravý životný štýl a mojou trénerkou bude blogerka Nasťa Tuki-Tuk. Prehral som, presne ma trafila a ja som spadol. Aj keď je malá… Ležal som na nej, ale nespadla a potom som nevedel, čo robiť,“ dodal.

Madziuková niekoľko dní po zápase podpísala zmluvu v organizácii Bellator, kde zažije debut. Jej bilancia (pochopiteľne bez súboja s Čistiakovom) je tri víťazstvá a jedna prehra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Darina Madziuková #Grigorij Čistiakov