Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kop do rozkroku ho takmer stál titul. Figueiredo sa vytrápil

Brazílsky zápasník Deiveson Figueiredo obhájil v noci na nedeľu titul v mušej váhe organizácie UFC druhýkrát v priebehu troch týždňov, čím stanovil nový rekord.

13.12.2020 12:22
MMA UFC Figueiredo Foto: ,
Deiveson Figueiredo.
debata

S Mexičanom Brandonom Morenom však v rámci galavečera zmiešaných bojových umení UFC 256 len remizoval.

Figueiredo (20–1–1) nastúpil na hlavný zápas večera len 21 dní po tom, ako prvýkrát obhájil titul v mušej váhe proti Američanovi Alexovi Perezovi (18–5–2), ktorého prinútil vzdať sa už po dvoch minútach a podobný priebeh sa očakával aj proti 27-ročnému Morenovi.

Opak však bol pravdou a súboj, ktorý je podľa expertov horúcim kandidátom na zápas roka, bol vyrovnaný až do posledného kola.

Favorit sa v ňom pokúsil strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no napokon ho oň pripravil moment z 3. kola, keď kopol svojho súpera do rozkroku, za čo mu jeden z rozhodcov odobral bod.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN MMA (@espnmma)

Napriek tomu však Brazílčan zostal šampiónom a v kuloároch sa už šepká o prípadnej odvete, ktorá by sa mohla uskutočniť už budúci rok.

V ľahkej divízii si ôsme víťazstvo za sebou pripísal jeho krajan Charles Oliveira (30–8). Američana Tonyho Fergusona (25–5) zdolal jednohlasne na body a dlhšiu víťaznú sériu ako on, majú už len štyria aktívni bojovníci v organizácii.

Juhoameričanom pokazil renomé niekdajší šampión v ťažkej váhe Junior Dos Santos, ktorý prehral technickým K.O. už vo štvrtom zápase za sebou. Tentokrát bol nad jeho sily Francúz Ciryl Gane.

Výborný výkon predviedla aj Mackenzie Dernová, ktorá zdolala v súboji slamovej váhy Virnu Jandirobovú na body.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mackenzie Dern (@mackenziedern)

V strednej váhe dokráčal už za piatym tohtoročným víťazstvom v roku 2020 Američan Kevin Holland. Ronalda Souzu poslal k zemi sériou úderov už v prvom kole.

Najbližšie podujatie pod hlavičkou UFC sa uskutoční v noci 20. decembra. V hlavnom zápase večera sa vo welterovej váhe stretne Stephen Thompson a Geoff Neal.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #zmiešané bojové umenia