Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola: Ak ma chce ten úchylák bozkávať, dostane bombu

Promotéri si mydlia ruky a tvrdia, že pôjde o jednu z najsledovanejších akcií tohto roka v Česku. Dlho očakávaný a niekoľkokrát preložený súboj Karlos Vémola vs. Václav "Baba Jaga" Mikulášek sa blíži.

02.12.2020 07:30
MMA Vémola Foto:
Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek.
debata (1)

Duel bude súčasťou nadupaného turnaja Oktagon 19, na ktorom sa predstavia viaceré známe mená federálnej MMA scény.

Fanúšikovia sa však najviac tešia na hlavný zápas večera. V strednej váhovej kategórii (do 84 kg) si domáca hviezda Vémola zmeria sily s vyzývateľom Mikuláškom.

Obaja borci si už niekoľko mesiacov vymieňajú drsné odkazy cez internet a osočujú jeden druhého.

Kľúčový stare down

Vémola vlani nezvládol kľúčový duel kariéry, keď v zápase storočia nestačil na slovenského rivala Attilu Végha.

Podľa mnohých prehral súboj už deň predtým, keď nezvládol tzv. stare down.

Ide o predzápasový rituál, keď zápasníci sa po absolvovaní váženia postavia tesne oproti sebe a z očí do očí sa snažia pohľadom súpera zastrašiť či psychicky nalomiť.

Expertom na staredowny je aj svojrázny Mikulášek. Keď mal nastúpiť proti Ondřejovi Raškovi, namiesto siláckej pózy sa priblížil k rivalovi – a pobozkal ho.

Vémola varuje, aby niečo podobné na neho neskúšal.

"Od váženia neočakávam nič špeciálne. Očakávam pokorného Mikuláška, ktorý sa dostaví so sklonenou hlavou. Príde na váhu, odváži sa a postaví sa predo mňa.

Nebude ma bozkávať, pretože ak sa o to pokúsi, tak dostane bombu úchylák. Ak sa len priblíži tou svojou držkou ku mne, tak strieľam. Na nikoho prvý nešiaham, ale bozkávať sa od úchyla nenechám," zdôrazňuje Terminátor.

Baba Jaga u Végha

Mikulášek sa na zápas s Vémolom zodpovedne pripravoval. Zavítal aj na Slovensko, keď využil ponuku od Végha a trénoval pod jeho vedením v trnavskom Spartakus Fight Gyme.

„Spočiatku som dostával riadne bomby. Boli tam veľkí chlapi, hádzali so mnou o zem. Veď taký Attila má 110 kg… Zmenilo sa to, keď som nabral váhu, potom už so mnou mali problém. Páčilo sa mi, aký prístup tak ku mne mali,“ vraví Mikulášek.

Attila Végh a Václav "Baba... Foto: instagram.com/veghattila
végh mma baba jaha Attila Végh a Václav "Baba Jaga" Mikulášek.

Végh bol s prístupom zverenca spokojný.

„Baba Jaga je silný chlap a vidím, že na sebe maká. Má v hlave cieľ, že chce ten zápas vyhrať. Je rovnaký outsider ako som bol ja vlani. Ale toto je MMA – stačí jeden úder a je po favoritovi. Takže za mňa sú šance 50 na 50,“ vyhlásil nedávno Végh.

Mikulášek vie, že jeho šanca ako pre bývalého boxera je v boji v postoji. Na zemi totiž dominuje Vémola, ktorý väčšinu súperov zdoláva práve technikou ground'n'pound.

„Mám zbraň, ktorá môže Karlosa ohroziť. Je to kombinácia predná-zadná rovno na bradu. Samozrejme, preferujem prestrelku v postoji. Budem meniť taktiku, ale nechcem ju prezradiť. Nech sú fanúšikovia i súper prekvapení,“ tvrdí Mikulášek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Oktagon MMA #Václav Mikulášek