Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyšší titul od Putina? Legenda z ľadu na Chabibovi nič hrdinské nevidí

Politik Gadžimurad Omarov požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina, aby udelil MMA bojovníkovi Chabibovi Nurmagomedovovi na blížiacom sa oficiálnom stretnutí najvyššie vyznamenanie - titul Hrdina Ruskej federácie.

05.11.2020 08:05
Chabib Nurmagomedov Foto: ,
Chabib Nurmagomedov.
debata (5)

Legendárna krasokorčuliarka a politička Irina Rodninová sa však s takýmto návrhom príliš nestotožňuje. Nezdolaná hviezda UFC vraj nie je úplne dôstojným adeptom na toto ocenenie.

Trojnásobná olympijská víťazka a desaťnásobná majsterka sveta je športovou hrdinkou Ruska a o Chabibovovi hovorí, že iba robil svoju prácu.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

"Neviem, nemám na to názor. Máme veľa šampiónov, ale málo Hrdinov Ruska. Myslím si, že to skôr nie je ocenenie pre športovcov, ale pre ľudí, ktorí majú za sebou veľké skutky.

Je to profesionálny športovec, ktorý vykonával svoju prácu. Platí to aj v prípade iných profesionálnych športovcov," povedala Rodninová pre Sport Express.

Posledným športovcom, ktorý získal spomínaný titul, bola slávna bežkyňa na lyžiach Larisa Lazutinová. Po ZOH 1998 jej ho udelil bývalý ruský prezident Boris Jeľcin.

„Ak sa tak rozhodnú, tak sa to stane. Ale v jeho činoch nevidím nič hrdinské,“ dodala o Dagestancovi Rodninová.

Irina Rodninová a Vladislav Treťjak zapaľujú... Foto: SITA, Matt Slocum
Otvárací ceremoniál, Soči Irina Rodninová a Vladislav Treťjak zapaľujú olympijský oheň v Soči.

Omarov vo svojom liste Putinovi poukázal na Chabibov vplyv na šport a mládež.

„V týchto zložitých časoch, keď úroveň morálky medzi mladými ľuďmi rapídne klesá, Chabibov príklad ukazuje, že každý mladík – ak trénuje a tvrdo pracuje – môže dosiahnuť neuveriteľné výšiny,“ vysvetlil politik.

„Okrem toho si jeho vzťah k rodine a k rodinným hodnotám zaslúži hlbokú úctu. Ľudí ako Chabib považujem za vynikajúce príklady pre budúcu generáciu hodné nasledovania. Tak, ako má každá generácia svoje vlastné idoly,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Chabib Nurmagomedov