Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká hviezda kope hroby. Už má aj svoj

V mládí jsem se učil hrobařem, jezdit s hlínou, jezdit s trakařem, kopat hroby byl můj ideál... text piesne od skupiny Premier zrejme pozná každý. A možno si ho popri práci pospevuje aj David Dvořák.

03.11.2020 06:40
David Dvořák Foto:
David Dvořák.
debata

Český MMA zápasník, ktorý ohromil aj slávnu UFC, totiž pomáha otcovi s kopaním hrobov. Lopata v ruke mu nerobí žiadny problém.

„Ide o bežnú manuálnu prácu, nijak sa nelíši od stavby. Vnímam to ako prirodzenú súčasť života. Veď na každého z nás čaká smrť,“ cituje Dvořáka ispot.cz.

Tak, ako všetci MMA bojovníci, aj Dvořák je fyzicky mimoriadne odolný. Čo mu pomáha aj pri kopaní jám pre nebožtíkov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jednoho dne budu potravou pro červy. Vím to a nebojím se toho, protože smrt je součástí našeho života. . Ale ne dnes! . Dnes udělám všechno proto, abych byl nejlepší verzí sama sebe. Protože jednoho dne, chci aby na mě moje vnoučata byla hrdá _____________________________________________________________ One day i will be the food of worm. I know it and i'm not afraid because the death is part of our lives. . But not today! . Today I will do my best to become the best version of myself. Because in the future I want my grandchildern be proud of me. ——————————————————————————— #zivot #rodina #sny #prekazky #prace #zivotnistyl Photo by @photosekanina @isportcz

Príspevok, ktorý zdieľa David Dvořák (@dvorak.david),

„Fyzicky náročné to nie je. Občas, najmä v zime, keď je vonku mínus 20 stupňov, je zem tvrdá. Vtedy trvá vykopanie jamy o čosi dlhšie,“ popisuje Dvořák.

Zaujímavosťou je, že 28-ročný Čech má pripravené posledné miesto odpočinku už aj pre seba.

„Ide o hrobku, vedľa ktorej je kopaný hrob. Známy ho predával za veľmi dobrú cenu. Vnímal som to ako investíciu. Ide o uložené peniaze, ktoré sa nestratia. Ak ho predám, zakaždým na ňom zarobím,“ vysvetľuje Dvořák.

Zároveň však s úsmevom na tvári dúfa v jedno – že jeho čas tak skoro nepríde…

„Jedného dňa budem potravou pre červy. Viem to a nebojím sa toho. Ale nie dnes. Dnes urobím všetko pre to, aby som bol lepšou verziou samého seba. Pretože chcem, aby boli moje vnúčatá na mňa hrdé,“ dodáva na Instagrame.

debata chyba
Viac na túto tému: #David Dvořák