Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čečenská senzácia žiari v UFC. Predviedla ďalší parádny knokaut

Ak to meno ešte nepoznáte, dobre si ho zapamätajte. Chamzat Čimajev má za sebou raketový štart v elitnej UFC a neplánuje spomaliť.

20.09.2020 10:13
čimajev Foto:
UFC 253: Chamzat Čimajev (vpravo) vs. Gerald Meerschaert.
debata (2)

V noci na nedeľu potreboval len 17 sekúnd na to, aby ukončil Geralda Meerschaerta. Americký bojovník sa ani nestihol spotiť a už ho zachraňoval rozhodca.

Čimajev zaskočil súpera bleskovým úderom, ktorý si pozrite na videu:

Nie som nový Chabib

Rodák z Čečenska zaujal MMA komunitu pred dvoma mesiacmi, keď súhlasil s dvoma zápasmi v priebehu niekoľkých dní.

Oboch súperov deklasoval, keď pomer úderov bol 124:2 a 68:0!

Ďalšiu „nulu“ dosiahol v noci na nedeľu, keď bezmocný Meerschaert nestihol ani udrieť. Vo všetkých troch dueloch získal bonus 50-tisíc dolárov.

Čimajev sa narodil v Čečenku, ktoré susedí s Dagestanom, rodiskom Chabiba Nurmagomedova. Po 19. narodeninách sa presťahoval do Štokholmu a v klietke háji švédske farby.

Niektorí ho prirovnávajú k dominantnému Nurmagomedovovi, ale Čimajeov štýl je odlišný. Je nielen dobrý na zemi, ale aj presný a silný v postoji.

„Ľudia o mne vravia, že som nová verzia Chabiba. Ale ja som Chamzat. Viem zápasiť, udierať, mám všetko,“ srší sebavedomím.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

When “The Wolf” steps in the Octagon, it’s feeding time #UFCVegas11

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN MMA (@espnmma),

Druhá výhra pre Dvořáka

Z razantnej jazdy Čimajeva má radosť aj šéf UFC Dana White, i keď priznáva aj komplikácie.

"Nevieme, čo s ním. Dnes jedným úderom vyradil súpera, ktorý je o váhovú kategóriu vyššie…

Pohybujem sa v tejto brandži už veľa rokov a mojimi rukami prešlo veľa bojovníkov. Ale niekoho takéhoto som ešte nevidel. Tento chlapec je špeciálny," mädlí si ruky šéf UFC.

Na podujatí sa predstavil aj David Dvořák, ktorý v mušej váhe po veľmi dobrom taktickom výkone zdolal amerického súpera Jordana Espinosu.

Český bojovník triumfoval po jednomyseľnom verdikte rozhodcov na body. V UFC vyhral aj druhý zápas, celkovo predĺžil víťaznú sériu už na 15 zápasov!

Na budúci týždeň sa dočkajú aj slovenskí fanúšikovia. Na ostrove Yas v Abú Zabí sa uskutoční podujatie UFC 253 Adesanya vs. Costa, na ktorom bude mať premiéru Slovák Ľudovít Klein .

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Chamzat Čimajev