Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Láka šampiónku v kickboxe klietka? Jej tréning viedol mentor slovenského MMA

Monika Chochlíková je komplexná bojovníčka. Slovensko zviditeľnila (a zviditeľňuje) viacerými úspechmi v thajskom boxe i v kickboxe, tým najväčším je titul majsterky sveta v K1 do 52 kg asociácie WAKO.

12.06.2020 16:18
debata
Monika Chochlíková pri nástupe do ringu. Foto: Archív M. CH.
Monika Chochlíková Monika Chochlíková pri nástupe do ringu.

Dvadsaťštyriročná Trenčianka v marci pre Pravdu priznala, že je trochu smutná z toho, že jej športy sa v posledných rokoch dostali do tieňa miešaných bojových umení (MMA).

„V každom prípade som rada, že sa aspoň rúcajú stereotypy o bojových športoch,“ doplnila.

Ponuku bojovať v klietke podľa vlastných slov dostala, no zároveň tvrdí, že má v súčasnosti iné priority. Keďže jej koronavírus zrušil plánované zápasy, naskytla sa jej šancu vyskúšať si niečo nové.

Vo svojom aktuálnom vlogu sa členka trenčianskeho klubu Victory Gym pochválila svojím vôbec prvým MMA tréningom. A nie hocijakým. Novú skúšku podstúpila v bratislavskom Octagon Fighting Academy (OFA) s mentorom slovenského MMA Iljom Škondričom.

„Hecoval to hneď odzačiatku. Veľakrát som nevedela, čo mám robiť, čo sa odo mňa očakáva. Skúšali sme a skúšali. Súperka v sparingu (MMA zápasníčka Bernadett Ďuranová, pozn.) však ku mne bola milá a nehádzala ma o zem, len tak nežne položila,“ hovorí vo videu Chochlíková.

„Pri prvkoch v stoji pripomínajúcich thajský box som vedela, čo robiť, no na zemi som sa snažila prežiť,“ opísala Chochlíková fyzicky náročnú skúsenosť.

„Nikto nevie, čo bude o dva-tri roky. A ak sa rozhodnem ísť do MMA, určite to nebude po polroku, čo sa budem učiť boj na zemi,“ napísala neskôr na Facebooku.

Ako jej to išlo nielen pri sparingu, ale aj na airbiku, si pozrite vo videu:

Najlepšie zarábajúci bojovníci v UFC Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Conor McGregor (Írsko) - 13,89 milióna
debata chyba
Viac na túto tému: #kickbox #MMA #thajský box #Monika Chochlíková