Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plno rečí, žiadna úcta. Víťazná outsiderka naložila českej hviezde

Nemala čo stratiť. Čakal ju životný zápas, ale kolená sa jej neroztriasli. Zvládla ho najmä vďaka nízkym kopom na lýtka a častými i úspešnými snahami poslať favorizovanú súperku k zemi.

01.06.2020 08:57
debata (1)

Zdá sa, že v českom ženskom MMA rastie kvalitná bojovníčka. Na víkendovom podujatí Oktagon Underground 3 sa síce nebojovalo presne podľa pravidiel MMA – pravidlá Undergroundu nedovoľujú pokračovať v boji na zemi – víťazstvo Terezy Bledej nad hviezdou UFC Luciou Pudilovou však zarezonovalo.

Skúsená Pudilová pred turnajom hlásila, že „ide všetkých prizabiť.“ Po ňom však hľadala výhovorky, „nakoľko toto nebolo pravé MMA.“

„Chápem, že mala reči. Prichádza z UFC, tam je to iná úroveň. Verila, že sa tu s nami bude hrať, ale všetci sme išli do súbojov za rovnakých podmienok. Asi jej chýbalo viac úcty,“ odkázala súperke Bledá pre MF Dnes.

Prekvapivé víťazstvo osemnásťročnej amatérky potešilo aj trénera Andrého Reindersa. Jeho zverenka pred súbojom s Pudilovou vyhrala všetkých šesť amatérskych zápasov.

„Tereza je obrovský srdciar. Vďaka tomu strhla víťazstvo na svoju stranu. Je to pokorná, psychicky vyspelá a inteligentná baba. Môže spraviť veľkú kariéru,“ predpovedá kouč.

Bledá nepôsobila v klietke ustráchane. Hoci mala spočiatku drobné obavy, postupne úplne opadli.

Najlepšie zarábajúci bojovníci v UFC Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Conor McGregor (Írsko) - 13,89 milióna

„Strašne som sa tešila. Poprvýkrát som zažila veľký tlak a silnú i kvalitnú súperku. Lenže po chvíli v klietke ma až prekvapilo, ako ľahko som s ňou mohla hádzať o zem,“ doplnila Bledá.

Mladučká bojovníčka hneď po zápase súhlasila s odvetou podľa oficiálnych pravidiel MMA. Kedy a či sa vôbec uskutoční, nie je jasné.

Pudilová totiž po koronakríze oznámi podpis dvoch zmlúv. Znova by mala zápasiť doma aj v zámorí a preferuje skôr zahraničné súperky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Lucie Pudilová #Tereza Bledá