Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GLOSA: To nemyslíš vážne!

Bol neskorý večer. Po niekoľkých hodinách som sa zodvihol od počítača a presunul sa pred inú obrazovku - televíznu. Stál som na nohách. Sadnúť si na zadok nebolo možné. Nedovolil mi to adrenalín, ktorý v tej chvíli ovládal moje telo.

18.03.2020 18:26
MacDonald, Foto: ,
Jeden z najbrutálnejších zápasov ostatných rokov v UFC medzi Robbiem Lawlerom a Rorym MacDonaldom.
debata

Pred očami sa mi mlátili dvaja chlapi – v klietke, celí od krvi. Priznám sa, pohľad na ňu mi nerobí dobre. Tentoraz však vo mne negatívnu emóciu nevyvolala. Ďalej som civel na hory svalov a cítil stupňujúce sa vzrušenie. Až do momentu, kým mi spoza chrbta nezaznelo takmer mcenroeovské: to nemôžeš myslieť vážne!

Áno, moja žena práve doťukala do mobilného telefónu a zaostrila na televízor. Ten pohľad (na obrazovku i mňa) ju rozrušil. Do hlavy jej nešlo, prečo som ochotný sa na niečo také drastické vôbec pozerať. Najmä v dnešnom svete – plnom násilia, zloby, arogancie, utrpenia.

Samozrejme, že myslím, prišla odpoveď bez toho, aby som odvrátil zrak od drsnej šou.

Užíval som si, ako ľudia v hale vrieskajú, napätie z klietky im vteká priamo do žíl. Ako aj do môjho vnútra, v ktorom to taktiež vrelo. A v tom to prišlo – chlap padol k zemi ako podťatý, z bezvedomia ho kriesili hádam všetci, ktorí boli práve poruke.

Davy jasali, ja s nimi – na vlastné počudovanie. Na gauči už dávno nesedela moja polovička. Nadšenie, ktoré v tej chvíli ovládlo našu obývačku, si nechala ujsť. S radosťou – o tom nepochybujem.

Ani ona nenašla v MMA čaro. Tak, ako väčšina účastníkov ankety portálu pravda.sk. Keď sme sa spýtali, čo ich na najtvrdšom športe planéty fascinuje, takmer 60 percent z nich (približne 10-tisíc) si vybralo jednoduchú odpoveď – nič, MMA predsa nie je šport.

Pre niekoho je, pre iného nie. Isté je však jedno – emócie vyvoláva ohromné.

Všetkého druhu…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Oktagon MMA